Четвер, 25 Квітня 2024 р.
26 Квітня 2013

НЕЙМОВІРНІ ХЛОПЦІ

Коли в місті триває якесь свято, на ньому вже звично бачити паркуристів у жовтих футболках, котрі виконують неймовірні стрибки зі складними сальто. Це команда «O.team», про ефектні виступи якої знає, певно, весь Кам’янець.

– Команда утворилася 2008 року, згодом її склад змінювався і за декілька років став стабільним, – розповідає капітан паркуристів Сергій Дудко. – Коли гарна погода, ми тренуємося на вулицях: у сквері Танкістів, біля Гунських криниць, у Старому місті, тобто місцях, де є перешкоди для стрибків. Узимку – в акробатичному залі національного університету.Неймовірні хлопці

– Як довго треба вчитися, щоб так стрибати?

– Крім тренувань, до цього треба мати хист – не всі розуміють, як це можна зробити. Але, в принципі, за місяць реально отримати певну необхідну базу і навчитися робити сальто.

– Всі охочі також можуть до вас долучатися?

– Можна прийти в акробатичний зал і записатися на заняття до тренера Володимира Марчука. Але на вулиці ми такі навчання не практикуємо – це травматично. Хоча люди частенько підходять до нас, цікавляться.

– Крім задоволення, це заняття приносить вам якийсь дохід?

– Це – наше хобі. Але інколи запрошують на корпоративи, де ми виступаємо на комерційній основі. На прохання міської влади виступаємо безкоштовно.