Четвер, 18 Квітня 2024 р.
24 Травня 2013

КАМ’ЯНЕЦЬ ТРИМАЄ МАРКУ

Картинг має всі шанси стати ще однією потужною фішкою Кам’янця-Подільського. Підтвердженням стали всеукраїнські змагання з картингу серед школярів, що проходили в святкові дні на мотобольному стадіоні.

– Нині Кам’янець став основним центром картингу в Західній Україні, – розповідає тренер філії ХОЦНТТУМ, президент обласної Федерації картингу Руслан Кагітін. – Раніше картинг також активно розвивався в Луцьку, Чернівцях, Чернігові, Києві. Але нині ці міста мають проблеми з майданчиками для їзди. Тож до нас гонщики приїжджать не лише на змагання, але й на тренування. Також у нас зручно проводити турніри, оскільки мотобольний стадіон обгороджений і містить додаткові гаражні приміщення.Картинг

65 учасників із семи міст України привезли велику кількість картів і лише своєю присутністю створили антураж вагомості змагань. Приїхали школярі з Чернівців, Чорткова, Луцька, Львова, Козова і Хмельницького. Непогано серед цієї компанії виступили кам’янчани, здобувши п’ять срібних нагород. Їх володарями стали: Борис Бонар, Олег Боднарчук, Максим Кобилянський, Даніїл Кукурузов і Діана Гречана. До речі, Діана, взявши медаль у фігурному водінні, була єдиною дівчинкою серед 11 учасників свого заїзду, однак з 10 хлопців її випередив лише один. А Максим Кобилянський виконав норматив кандидата в майстри спорту. Також за наше місто виступали Ілля Зюльковський, Олександр Акішев, Вадим Каліщук та Едуард Пинзар, який дебютував на змаганнях, проте трохи не дотягнув до бронзи.