Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
31 Травня 2013

ЯК ЖУРНАЛІСТИ У ФУТБОЛ ГРАЛИ

Кам’янецькі журналісти-футболісти у минулі вихідні вирушили до Києва змагатися з колегами. 25 травня на базі київської ДЮСШ №15 відбувся Перший всеукраїнський турнір з футболу серед команд ЗМІ, організований Національною спілкою журналістів України.

ФК журналістівНа турнір приїхали 12 команд, 8 з яких ­ представники столиці, решта ­ з Харкова, Кривого Рогу та Луцька. В цих містах футбол розвивається на професійному рівні, а клуби грають у Прем’єр-­лізі. І от серед цієї компанії опинився і Кам’янець­Подільський. 

ФК «Кам’янецькі ЗМІ» відзначився хорошою організованістю, а футбольна форма, яку нам допоміг придбати Володимир Юр’єв (директор ТОВ «Український кристал»), взагалі була однією з найкращих. Але, на жаль, у футбол грає не форма, а ноги та інші частини тіла футболістів, тому далі наші звитяги були скромнішими.

 Із жеребкуванням, відверто кажучи, не поталанило. Нам у суперники дісталися прес-­служба київського «Динамо» та «Прем’єр­Харків», причому гра­­ти з цими командами довелося без перепочинку. Рівень суперників був вищим від любительського, тож рівної гри не вийшло. «Динамівці» нас переграли з рахунком 3:0, а хар­ків’яни ­ 5:0. Після цього турнір для «Кам’янецьких ЗМІ» практично закінчився, але наші журналісти ще не награлися, тож домовилися з організаторами про «втішний» поєдинок з командою телеканалу «СТБ», яким для виходу зі своєї групи не вистачило одного гола. Тут уже кам’янчани боролися до останнього і переграли «СТБ» ­ 1:0! Ця перемога стала крап­лею меду для кам’янецьких фут­болістів. 

А перемогу в турнірі здобула редакція газети «Київський футбол», яка у фіналі перемогла журналістів телеканалу «ICTV». Цікаво, що за переможців грала й одна дівчина ­ Христина Козорог (яка, втім, має дорослий розряд з футболу). Нашим футболістам Христина припала до смаку, тож ми домовилися влаштовувати овації на стадіоні, щойно вона з’являтиметься на полі або торкатиметься м’яча. Як наслідок, їй згодом вручили Кубок глядацьких симпатій, а ми не обминули нагоди зробити із нею фото на пам’ять.

Турнір закінчився, однак наша команда просто не могла повернутися до Кам’янця без подарунка. Тому ми домовилися із командами ЗМІ телеканалів «СТБ» і «Новий канал», що вони невдовзі завітають до нашого міста на товариську футбольну зустріч, не забувши прихопити із собою декількох зіркових телеведучих.

До речі, коли після змагань організатори влаштували фуршет, відомий український тренер Олег Федорчук обмовився, що наступний турнір планують зробити міжнародним. Будемо готуватися!

ФК «Кам’янецькі ЗМІ» дякує за підтримку міському голові Михайлу Сімашкевичу, а також Володимиру Юр’єву, газеті «ПОДОЛЯНИН» і магазину «Комп’ютер для тебе».