Субота, 20 Квітня 2024 р.
5 Липня 2013

КАМ’ЯНЕЦЬКИЙ ФУТБОЛЬНИЙ ЦВІТ – В «АТЛАНТІ»

Завершилося перше коло Прем’єр-ліги області з футболу, де наша «Атланта» демонструє хорошу гру і знаходиться на ІІІ місці. Нині це головна команда Кам’янеччини, тож ми поспілкувалися з її капітаном, тренером і головним лікарем однойменної стоматполіклініки Василем Данчем.

Василь Данч– Василю Івановичу, нині в «Атланті», мабуть, зібрали найкращих футболістів району?

– 70 відсотків команди – вихованці Олександра Петрова з національного університету. Інші – гравці міста і району, які знаходяться у найкращій формі. Обиралися гравці, котрі тривалий час грали разом на полі й тепер розуміють один одного. Плануємо на друге коло внести зміни у складі задля покращення гри.

А у чемпіонаті району грає «Атланта-2», що базується на гравцях, котрі грали у старій команді: жителі Гаврилівців і міські стоматологи. Є й декілька гравців з основного складу, але ми не завжди відпускаємо їх на районні змагання, щоб бува не травмувалися. А за молодіжний склад команди в чемпіонаті області грають вихованці тренера ДЮСШ №2 Володимира Пташника. Юнаки зараз знаходяться на І місці.

– Перед початком обласних змагань розраховували боротися за чемпіонство?

– Ні, завданням було потрапити у першу п’ятірку. А коли виграли всі виїзні матчі (домашні ігри чомусь «не йдуть»), поставили собі за мету завершити сезон у трійці найкращих. Друге коло для нас буде важчим, але ми маємо непоганий запас очок.

– Але ж можете претендувати і на перше місце?

– Так. Для цього потрібно лишень виграти дві виїзні гри з лідерами. Зі Старокостянтиновом простіше, а от волочиський «Збруч» – команда із бюджетом у 400000 грн. Вони не мають своїх гравців – привозять з інших областей, а їхні футболісти отримують 500-600 грн. за гру і мають місячні ставки. Ми теж дещо платимо гравцям, але це дрібниці.

Ми амбіційні – хочемо вигравати. Наші хлопці вже переросли чемпіонат району, тут уже очі не горять. А от на область є бажання грати, хоча практики ще не вистачає, бо ж ми – наймолодша команда Хмельниччини. На відміну від інших команд, у нас майже немає легіонерів, грають хлопці з Кам’янеччини. Лише один гравець доїжджає з Теофіполя – Дмитро Грицик. Це двигун команди і ми вдячні йому за те, що він з нами.

– То питання зарплати футболістам навіть в області є визначальним?ФК "Атланта"

– Є гравці, для яких гроші не стимул. А деякі наші спортсмени у п’ятницю чи неділю додатково їздять грати у чемпіонатах інших районів, а то й областей, де їм платять удвічі більше, ніж ми. Фактично, обласні змагання для них – можливість згодом потрапити до клубів вищого рангу.

– Хто нині фінансує «Атланту»?

– Тільки районний відділ у справах молоді та спорту (вдячність Віктору Дорожу), Валерій Данчук та я. Спонсорів намагалися відшукати, але марно. Підприємці не хочуть займатися меценацтвом.

– Як справи із вболівальниками?

– Є групка (близько 15 людей), яка постійно вболіває за нас, їздить на виїзди. На матчі приходить близько півсотні глядачів. Для нашого міста це мізер.

– Враховуючи хорошу гру, не думаєте про можливість грати в Аматорській лізі України?

– Є мрія. З нашими гравцями можна створити міцний колектив, але для цього потрібна інфраструктура, кошти…

До початку другого кола залишається майже два місяці, втім хочеться закликати всіх любителів футболу приходити на Центральний стадіон й активніше підтримувати команду, яка захищає честь нашого краю.