П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
12 Липня 2013

НАЙКРАЩИЙ АПОЛЛОН

ІІІ відкритий чемпіонат України з армліфтингу зібрав спортсменів на березі Чорного моря, в містечку Гурзуф, 30 червня, у День молоді.

Переможець Ігор ВОЙЦЕХІВСЬКИЙ (в центрі)Відзначився на змаганнях кам’янчанин, майстер спорту СРСР, віце-чемпіон СНД із гирьового спорту, віце-чемпіон світу з армліфтингу і майстер спорту міжнародного класу Ігор ВОЙЦЕХІВСЬКИЙ. У вправі Аполлон Аксель у ваговій категорії до 90 кг йому не було рівних. Він із результатом у 160 кг впевнено переміг своїх суперників зі Жмеринки.

– На відміну від попередніх чемпіонатів, спортсмени додатково змагались іще у двох вправах: станова тяга штанги (гриф діаметром 50,8 мм, який вільно обертається) та утримання еспандера Капітан Краш №2,5, – розповідає Ігор Леонідович. – Ці вправи входять до програми стронгменів «Арнольд Классік». З професійної точки зору, вони давно призабуті. У XIX сторіччі наші атлети змагались у силі хвату, використовуючи гриф понад 80 мм. Одним із таких видатних атлетів був Микола Жеребцов, один із найкращих учнів Михайла Піддубного. Популярними були ці змагання й на ярмарках і народних гуляннях. Також ковалі піднімали вагу за допомогою щипців.

– До яких змагань наразі готуєтеся?

– Як віце-президент Федерації армліфтингу України планую 14 вересня провести «Кубок Західного регіону» в Кам’янці-Подільському.

25-28 липня в рамках першості А1 з армспорту в Москві відбудеться чемпіонат світу з армліфтингу. На жаль, не братиму в ньому участі,

оскільки отримав офіційне запрошення від польської федерації «Стронгмен» на європейський фестиваль сили, спритності та краси, що пройде 2-4 серпня.