П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
23 Серпня 2013

ВОРКАУТ-РОДИНА ЗІБРАЛА 5 ТИС.ГРН. ДЛЯ ХВОРОЇ ДІВЧИНКИ

ВОРКАУТ-РОДИНА ЗІБРАЛА 5 ТИС.ГРН. ДЛЯ ХВОРОЇ ДІВЧИНКИБезліч захоплених поглядів спостерігали за благодійним «Workout Fest», що проходив 17 серпня на площі Польський ринок. Його організували місцеві воркаутисти спільно із фондом «Шанс» за підтримки мера міста Михайла Сімашкевича. Це вже другий чемпіонат Кам’янця зі «street workout», проте цього разу він був ще й благодійним.

До Кам’янця прибули 48 спортсменів. Гостями і журі були імениті спортсмени: чемпіон світу з воркауту Євген Кочерга та один з найсильніших представників збірної України Володимир Тітов.

Найкращими в номінації «Фрістайл» (за 3 хв. спортсмени демонстрували все, на що здатні) стали: Павло Бурковський,

ІІ місце – Богдан Шевага, ІІІ – Володимир Новоченко (с.Віньківці).

Також було проведено змагання із базових дисциплін (виходи на дві руки силою на турніку та віджимання із вагою

24 кг на брусах). У молодшій категорії (до 16 р.) переміг Дмитро Лірук, ІІ місце – Ростислав Любевич, ІІІ – Костянтин

Кучерявий. У старшій категорії І місце виборов Олександр Палаш (с.Віньківці), ІІ – Володимир Новоченко, ІІІ – Павло Бурковський.

Переможці, більшість з яких – кам’янчани, отримали подарунки.

Втім основною метою фестивалю було не показати міцні чоловічі м’язи, а зібрати кошти для лікування дівчинки Саші Венгрової. Заради цього працювали різні атракціони (стрільба з лука, армрестлінг, армліфт), продавалися соки та проводився благодійний аукціон, на якому з молотка пішла оригінальна сумочка талановитої кам’янчанки-дизайнерки Тетяни Кльової. Її за 300 грн. придбав титулований гість і суддя змагань Євген Кочерга.

А от кепка з автографом Віталія Кличка, яку надав офіційний фан-клуб братів у Чернівецькій області, так і не знайшла свого покупця. Цей лот можна придбати і допомогти хворій дівчинці, зателефонувавши за номером: (096) 135 90 18. Стартова ціна – 2500 грн. (сума визначена фондом братів Кличків). Загалом же на лікування Саші вдалося зібрати 5 тис.грн.

– Дуже задоволений тим, як пройшов фестиваль. Панувала позитивна домашня атмосфера. Всі спортсмени продемонстрували високий рівень. Сподіваюся, що цим ми ще й допоможемо дитині. Дякую благодійнику та людині з великим серцем Борису Матвійчуку за надані професійні гімнастичні турнік і бруси, Олегу Демчуку – за допомогу в організації фестивалю, Ігорю Абрамовичу – за армрестлінг, гирьовий спорт і підтримку, діджею Росту – за музику, кам’янецькій зброярні – за луки і тир, – зазначив організатор фестивалю Арсеній Даниленко.

Спонсори фестивалю: «ВікноПлюс», «Нова Будова», «Сільпо», готель «Клеопатра», ТК «Услад», ТОВ «Буковинський сад», РК «Арена-плюс», видавництво «Медобори» та фан-клуб братів Кличків у Чернівецькій області.

Артем ГОНТАР, студент К-ПНУ ім.І.Огієнка.