Четвер, 28 Березня 2024 р.
27 Вересня 2013

ГОДІ «ТИКАТИ» – ДАВАЙТЕ ГРАТИ!

Бадмінтон – усім знайома гра, і багато хто нею бавився. Так-так, саме бавився. Адже справжня гра із сіткою, розміткою та намаганням «завалити» суперника дещо відрізняється від звичайного «тикання» воланчиком. І, схоже, бадмінтон у Кам’янці починає утверджуватися саме як спорт.

Раніше в нашому місті бадмінтоном серйозно не займалися (чи, може, хтось мене виправить?). І от наприкінці минулого літа кам’янчанин-ентузіаст Дмитро БОЙКО провів турнір серед дітей, а нещодавно – чемпіонат міста серед дорослих і дітей (причому, ще й сам став чемпіоном). Тож спілкуємося із ним про зародження і перспективи бадмінтону.

Дмитро Бойко з юними вихованцями– Все розпочалося з того, що з другом Павлом Янішевським декілька років тому ми, задля власного задоволення, грали в бадмінтон на стадіоні, – розповідає Дмитро. – А от знайомі викладачі ПДАТУ грали в спортзалі біотехнологічного факультету та їздили на міжуніверситетські змагання, згодом почали запрошувати й нас. Ми почали більше цікавитися правилами, частіше тренуватися й розвивати своє вміння. Тепер у цьому ж спортзалі тренуємо дітей.

– Наскільки серйозне це захоплення?

– Спочатку організовували внутрішні турніри, а згодом вирішили дізнатися, чи може хтось у Кам’янці скласти нам конкуренцію. Тому й провели чемпіонат міста. Надалі хотілося б створити міську Федерацію бадмінтону (хоча такі федерації навіть не в кожній області є), популяризувати цей спорт серед школярів і студентів. Було б чудово, якби в спортшколі відкрили секцію бадмінтону. Будемо порушувати це питання, спілкуватися із владою, а поки що все робимо власними силами. До речі, 17 листопада, до Дня студента, плануємо організувати ще один турнір.

На Хмельниччині обласні чемпіонати не проводяться. Бадмінтон добре розвинений у Харкові, Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Львові, Вінниці та Житомирі. Можливо, поїдемо на змагання в якесь із цих міст. Загалом Україна ще молода в цьому спорті.

Нагадаємо, що бадмінтон – олімпійський вид спорту, тож нехтувати ним не варто. От тільки кам’янецьким ентузіастам без підтримки не обійтися.