П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
1 Листопада 2013

НАСТАВ ЧАС НІГИНА

Завершився чемпіонат району з футболу у вищій лізі, який і визначив чемпіона Кам’янець-Подільського району 2013 р. – нігинські «Товтри».

Результати останніх матчів:


«Атланта» (Гаврилівці) – «Метеор» (Колибаївка) – 1:2;

«Товтри» (Нігин) – «Метеор» (Колибаївка) – 3:0;

«Рус-сич» (Калачківці) – «Колос» (Слобідка-Кульчієвецька) – 4:1;

«Товтри» (Нігин) – «Рус-сич» (Калачківці) – 3:2.

Несподівана поразка в останньому матчі на своєму полі «Атланти» від «Метеора», вольова перемога «Товтр» над «Рус-сичом» і «Метеором» вивели на І місце нігинську команду.

Нагадаємо, що минулого року за перемогу теж конкурували «Товтри» і «Атланта», але тоді фортуна усміхнулася гавриловецькій команді.

«Товтри» – команда з традиціями, яка в новому тисячолітті лише один раз опинилася за межами призової трійки, а чемпіоном району стала вже втретє. В цьогорічному сезоні «Товтри» спромоглися зробити золотий дубль, наповнивши раніше здобутий Кубок району золотими медалями за І місце в чемпіонаті. "Товтри" Нігин

– Досягти таких вершин вдалося завдяки тому, що в команді є взаєморозуміння між гравцями. Це справжній сплав молодості та досвіду, адже більшості футболістів уже далеко за тридцять, – розповідає капітан команди Валентин Дранус. – У нас гарні стосунки з усіма суперниками. До того ж більшість складу команди «Атланта», яка представляла Кам’янець-Подільський район у чемпіонаті області, виступає саме за нігинські «Товтри». 

– Не секрет, що вищолігові команди намагаються запросити сильних кам’янецьких футболістів, яким платять 50-100 гривень за гру. А як у вас?

– Раніше у нас був селекціонер і діяла така система, але ми поступово від неї відмовляємося. У нас в Нігині є ще дві команди, які грають у першій лізі. Якщо за «ХХ вік star» грають ті, кому за 35 років, то у «Смотричі» – нігинська молодь. Тож хлопцям зі «Смотрича» ми даємо шанс проявити себе і у вищій лізі.

– Тепер ви – чемпіони району. Спробуєте свої сили у чемпіонаті області?

– На жаль, ні, хоча хотілося б. Для цього у нас немає фінансів. Районна влада допомагає «Атланті», яка має змогу брати участь у чемпіонатах області. Профінансувати дві команди влада не зможе.

Отож, склад команди-чемпіона: Віктор Залісний, Андрій Матвєєв, Валерій Волошин, Олександр Хмельовський, Олександр Дорож, Олександр Гладищук, Микола Тарасов, Валерій Гладкий, Віталій Вардинський, Ростислав Гришак, Руслан Хамелюк, Ілля Дранус, Володимир Ганик, Максим Швець, Тарас Кузик, Олександр Заяць, Віктор Дорож, Ярослав Федоренко, Костянтин Хатимський, Антон Скрипнюк, Алішер Якубов і Валентин Дранус.

«Товтри» дякують уболівальникам, які палко підтримують команду (вітання з перемогою надходили з усіх куточків України), а також ентузіастам, котрі вкладають у команду душу, – Валентину Дранусу, Руслану Хамелюку та Віктору Дорожу. Свій успіх команда присвячує пам’яті Миколи Бендери, який за життя завжди їй допомагав.

ДІЙОВІ ОСОБИ НЕЗМІННІ

Тим часом досягнув апогею розіграш Кубка І ліги району. В півфіналі нігинський «Смотрич» поступився кульчієвецькому «Олімпу» – 2:5, а слобідсько-рихтівська «Октава» з рахунком 2:0 здолала жванецький «Дністер». Цікаво, що у фіналі зустрінуться «Олімп» і «Октава», які недавно розігрували звання чемпіона І ліги. Тоді святкувала Слобідка-Рихтівська.