Четвер, 28 Березня 2024 р.
1 Листопада 2013

СТЕЖИМО ЗА ПОЛЮЛЯКОМ

СТЕЖИМО ЗА ПОЛЮЛЯКОМНасправді приємно стежити за кам’янецькими спортсменами, які досягають успіхів і стають відомими в різних українських командах. Адже в рідному місті професійним спортом не особливо пахне.

В Україні, за версією більшості спортивних газет, другим за популярністю видом спорту, після футболу, є баскетбол. А відомим кам’янецьким баскетболістом сьогодення є Микола Полюляк із львівського клубу Суперліги «Політехніка-Галичина».

Детальніше про Полюляка читачі «ПОДОЛЯНИНА» дізнались із газети від 16 серпня ц.р. Хлопець, навчаючись у Львові, прийшов у баскетбольний клуб «політеху». Спочатку грав за дубль, потім почав з’являтися в основній команді. Згодом прийшов тренер, який перестав довіряти Миколі, і кам’янчанин пішов в оренду – грати за білоруський клуб. На початку нового сезону Полюляк повернувся у «Політехніку-Галичину» з надією, що тепер йому все вдасться.

Баскетбольна Суперліга України стартувала нещодавно, на сьогоднішній день зіграно лише три тури. 26 жовтня на офіційному сайті БК «Політехніка-Галичина» з’явилася стаття, в якій автор роздумував про ситуацію, що склалася в команді:

«Особливою ж причиною для занепокоєння у стані клубу зі Львова та серед його фанатів є удар, якого «зелено-білий лев» завдав… сам собі! Йдеться про розірвання напередодні контракту із гравцем, який мав стати головним розігруючим галичан, – Браніславом Ратковіцею. Зрештою, тренерам і керівництву клубу видніше. Можливо, такий крок врешті принесе багато позитиву? Але дати відповідь на це запитання може лише час. Залишається чекати, невідомо лише – скільки…

А можливо, диво трапиться вже завтра? Адже за відсутності ключового першого номера, велика відповідальність лягає на плечі молодого Миколи Полюляка, який залишається чи не єдиним плеймейкером клубу. Тільки-от виникає запитання, чи довірить завтра Желько Лукаїч (головний тренер. – Прим. ред.) Миколі закрити настільки важливу позицію?».

Вже 27 жовтня «Політехніка» грала надважливий матч на виїзді – проти чинного чемпіона України, учасника Євроліги, київського «Будівельника». Приємно було побачити Полюляка в стартовій п’ятірці. Гра була дуже напруженою – лідер змінювався 14 разів! І все ж перемогла львівська команда – 77:81.

Що ж, вітаємо Миколу Полюляка і продовжуємо за ним стежити!