Субота, 20 Квітня 2024 р.
15 Листопада 2013

КОЛИ СХОДЯТЬСЯ ВСІ ЗІРКИ

3-9 листопада в норвезькому місті Ставангер проходив чемпіонат світу із пауерліфтингу. Кам’янчанка Тетяна Ахмамєтєва здобула срібну медаль, а студент К-ПНУ ім.І.Огієнка Вадим Довганюк з Волочиська став чемпіоном світу. Це був один з найкращих виступів збірної України за її історію.

Вадим ДовганюкНа жаль, наша Олена Козлова травмувалася, інакше б теж не залишилася без медалі.

У вівторок на сесії міської ради Тетяна Ахмамєтєва отримала відзнаку міськради «Честь і шана», а її тренер Вадим Воронецький – відзнаку міського Тетяна Ахмамєтєва (Мельник)голви «За заслуги перед громадою». Між іншим, Вадим Борисович нині є першим віце-президентом Національної федерації пауерліфтингу України, а Тетяна Ахмамєтєва – її генеральним секретарем.  

Взагалі пауерліфтинг у Кам’янці – особливе явище. Мабуть, ще не всі усвідомлюють той високий рівень, на який піднялися наші спортсмени. Є чимало факторів, що сприяють пауерліфтерам. Один із них – талановитийВадим Воронецький тренер Вадим Воронецький.  

– Мені пощастило з гарним учителем – це справжній метр Кім Нагачевський, – розповідає Вадим Борисович. – Він навчив мене правильно працювати. Спочатку я був тренером на громадських засадах, а згодом влаштувався у районну ДЮСШ. Тепер працюю за сумісництвом і в національному університеті.

І район, і університет підтримують розвиток спорту. Багато залежить власне від спортсменів. Тетяна Ахмамєтєва, Олена Козлова і Ганна Гончар – дуже працьовиті дівчата. Також важливим є і ставлення батьків до заняття дітей.

– Фінансова підтримка у Вас теж непогана?

– Я завжди прошу спортсменів намагатися потрапити до штату збірної України, оскільки вона фінансується державою. Нашим спортсменам, які їздять на чемпіонати світу та Європи, оплачують поїздки, виплачують зарплату, стипендію та призові. Дороге екіпірування для збірної закупили американські спонсори. В нас активний президент федерації Сіражутдін Базаєв.

– Ви й досі тренуєтеся у старенькому спортзалі біотехнологічного факультету ПДАТУ. Він Вас влаштовує?

– Хотілося б комфортнішого залу, але тут особлива аура. Саме звідси впродовж багатьох років виходять славні спортсмени.

До речі, у Вадима Борисовича пауерліфтинг – сімейний вид спорту. Його дружина Олена Василівна – майстер спорту, старший син Віталій – чемпіон Європи серед юнаків, а в молодшого, якому три роки, все ще попереду.