Субота, 27 Квітня 2024 р.
13 Грудня 2013

МАЙЖЕ МІСТИКА НАШОГО СТУДЕНТА

На жаль, нині в Прем’єр-лізі України з футболу не виступає жоден корінний кам’янчанин (якщо не рахувати головного тренера ужгородської «Говерли» В’ячеслава Грозного). Зате там грає студент V курсу К-ПНУ ім.І.Огієнка Павло Худзік – нападник луганської «Зорі».

Народився Павло Худзік на Хмельниччині, у селищі Теофіполь. Логічно, що кар’єру гравця він розпочав у ФК «Красилів», який тоді виступав у першій лізі України. Правда, провів він там лише один сезон з прозаїчної причини – 2004 р. клуб припинив існування.

Павло продовжив кар’єру в першоліговому бурштинському «Енергетику» (минулого року цей клуб теж перестав виступати на професійному рівні через фінансові труднощі), де провів два сезони. З 2007 р. він грав за ФК «Львів» з перервою на осінь 2007-го, коли виступав на правах оренди за друголігову «Княжу» із села Щасливого (Бориспільський район). Із львівською командою Худзік навіть вийшов до Прем’єр-ліги України, де непогано провів сезон. Проте це не дозволило команді втриматися у найвищому дивізіоні – і ФК «Львів» знову опустився в першу лігу. До речі, і ФК «Львів», і «Княжа», як не дивно, сьогодні вже також не існують.

Худзік (справа)А Павло Худзік 2010 р. повернувся до Прем’єр-ліги – тепер уже в київську «Оболонь», де отримав чимало ігрового часу і привернув до себе увагу. До речі, 9 квітня 2011 р. «Оболонь» стала першою командою, яка змогла виграти в донецького «Шахтаря» на «Донбас-Арені» – 0:1. Наступний сезон Худзік уже розпочинав із луганською «Зорею», де грає і досі. А що потім трапилося з «Оболонню»? Правильно! 2012 р. власник однойменного пивзаводу Олександр Слободян поконфліктував з віце-президентом клубу і перестав фінансувати команду. «Оболонь» знялася зі змагань, а Слободян створив новий футбольний клуб.

Майже містика! Всі 5 команд, де грав Худзік, припинили існування. Втім, дивлячись на гру луганської «Зорі», можна подумати, що це випадковість – сьогоднішня команда Павла ніби міцно стоїть на ногах, хоча неодноразово була у скрутному фінансовому становищі. Нині 28-річний Худзік, в основному, виходить на заміну, зате його команда в чемпіонаті України на підйомі. На зимову перерву «Зоря» пішла, посівши VI місце турнірної таблиці Прем’єр-ліги. Якщо луганчани не пасуватимуть, то цей сезон для них стане найкращим у новітній історії (в радянські часи «Зоря» була навіть чемпіоном СРСР, але в першості України їм не щастить).

Що ж, як мінімум, один привід симпатизувати цій команді у нас є.