Четвер, 28 Березня 2024 р.
20 Грудня 2013

У ПОДАРУНОК – ФУТБОЛЬНЕ ПОЛЕ

БулоНа початку грудня на Руських фільварках розпочалося будівництво нового спортивного майданчика, яке на сьогодні майже завершилось. Сучасний закритий універсальний спортивний майданчик зі штучним покриттям міститиме поле для міні-футболу, баскетбольний майданчик і майдан для гри у великий теніс. Тут тренуватимуться окремі команди і проводитимуться змагання. Сучасна система освітлення 24 години на добу, благоустрій території, зручні лавочки – це все входить до проекту. Також у планах – поруч зробити дитячий спортивний майданчик з антивандальними тренажерами.

– До Нового року ми плануємо завершити всі роботи, крім штучного покриття,- розповідає виконавець робіт Артем Дюднєв.

Олена, мешканка будинку, біля якого зводять новий спортивний майданчик:

– Коли вперше побачила початок будівництва, то почала запитувати в сусідів, що це має бути. Більшість зійшлася на думці – буде нова забігайлівка. Вже хотіли всі дружно йти до міського голови, аби він це зупинив, адже в нашому місті тих кафешок і так більше, ніж потрібно. В нашому тихому районі п’яні молодики вечорами ні до чого. Але будівельники пояснили, що це буде футбольне поле. Для мене, матері двох синів, це дуже гарна новина. Старший постійно з хлопцями ганяє в м’яча, одного разу ледь не розбили скло, тому закритий спортивний майданчик – дуже гарний подарунок.

Лариса, приватний підприємець:

– Колись тут був гарний баскетбольний майданчик, але з часом він перетворився на пустир і смітник. Ми вже думали власними силами якось облагородити цю територію, аж дивимось – розпочались якісь роботи. Хлопці, які розчищали майданчик, розповіли, що тут буде нове футбольне поле. Це гарна новина: в місті будується щось для спортивного розвитку, а то лише «генделики». Ви подивіться, на що стала схожою молодь, вони ж зайвий метр лінуються пройти, сидять за своїми комп’ютерами. А так буде привід побігати.

Сергій, студент К-ПНУ ім.І.Огієнка:

– Я щоранку бігаю парком, а потім займаюся на турніках. А от щоб м’яча поганяти, ми завжди збиралися на університетському стадіоні, де є футбольне поле зі штучним покриттям. Якщо тут таке відкриють, то ми лише «за». Можна буде і свої змагання влаштовувати.

Такий подарунок кам’янчанам до Нового року зробив народний депутат України Володимир Мельниченко. Він у телефонній розмові повідомив, що до кінця року роботи завершаться, а ключі від майданчика передадуть національному університету та іншим тренерам, які проводитимуть там заняття. Аби підтримувався порядок серед студентів, буде обрано відповідальну групу, а кошти виділятимуться із благодійного фонду «Ми – кам’янчани», який свого часу заснували народний депутат Володимир Мельниченко та міський голова Михайло Сімашкевич.

Володимир Дубінський, декан історичного факультету К-ПНУ ім.І.Огієнка:

– Володимир Мельниченко – випускник нашого факультету. Ще перед виборами він пообіцяв, що побудує спортивний майданчик для студентів. Це дуже гарна новина, адже щороку восени та навесні у нас проводяться відкриті студентські змагання. Колись на факультеті був спортзал, але, на жаль, тепер його немає, тому ми будемо дуже вдячні Володимиру Володимировичу, якщо наші студенти матимуть місце для тренувань і змагань.

Микола Солопчук, декан факультету фізичної культури К-ПНУ ім.І.Огієнка:

– Кому, як не нам, бути в першу чергу задоволеними відкриттям нового спортивного майданчика. Останнім часом молоді люди надають перевагу активному відпочинку, повертається любов до різноманітних спортивних ігор і здорового способу життя. Таке бажання потрібно підтримувати максимально, тому новий спортивний майданчик – ще один привід розвивати любов до спорту. І взагалі, коли народний депутат піклується про фізичний розвиток молоді міста, про її здоров’я та майбутнє – це свідчить про те, що ми свого часу зробили правильний вибір. А у день відкриття майданчика плануємо провести товариську зустріч між командами нашого та історичного факультетів.

СталоОлександр Петров, завідувач кафедри спорту та спортивних ігор, заслужений тренер України з футболу:

– На жаль, був час, коли спорт не користувався пошаною, і, як результат, доволі велика частина міського стадіону почала використовуватись не за призначенням, навколо повиростали кафешки. Але тепер усе змінилось, і молодь самостійно почала захоплюватись здоровим способом життя. Збільшення кількості спортивних майданчиків дає молодій людині можливість вибрати: йти у кафе на пиво, чи зайнятися спортом. Ще один плюс майданчика – можливість його використовувати за несприятливих погодних умов.

Володимир Мельниченко також повідомив, що це вже другий спортивний майданчик, але на цьому зупинятись не буде. Заплановано побудувати ще три такі: у селищах Смирнова, Першотравневому та цукрозаводу, аби в практично кожному мікрорайоні молодь мала місце для спортивних ігор і тренувань.

Ми запитали, за які кошти побудовано цей майданчик:

– У першу чергу хочу зазначити, що цей майданчик побудовано за підтримки міського голови Михайла Сімашкевича, який так само вболіває за молодь нашого міста, її здоров’я та майбутнє. Також левову частку в фінансування будівництва вніс і мій колега – народний депутат України Олександр Герега, який також вболіває за розвиток спорту і пообіцяв приїхати на його відкриття, – розповів Володимир Мельниченко і пообіцяв, що на полі зможуть пограти і потренуватись усі охочі. – Для цього буде створено графік роботи, тренувань і змагань.

Аліна ВОЛКОВИНСЬКА.