Субота, 27 Квітня 2024 р.
3 Січня 2014

УНІВЕРСИТЕТ ЗБИРАЄ ЛАВРИ

Спортсмени чи не найбільше очікують на закінчення року. І не лише тому, що це можливість трохи перепочити. Підбиваючи річні підсумки, всі знову пригадують спортивні звитяги. А студенти та тренери К-ПНУ ім.І.Огієнка традиційно отримують відзнаки.

УНІВЕРСИТЕТ ЗБИРАЄ ЛАВРИ18 грудня в столиці відбулася урочиста церемонія щорічної зустрічі найкращих спортсменів і тренерів України всіх поколінь «Спортивне сузір’я України – 2013». З рук президента НОК Сергія Бубки та міністра молоді та спорту України Равіля Сафіуліна нагороди отримували й представники нашого національного університету.

Пауерліфтерка Олена Козлова удостоїлася ордена Княгині Ольги ІІІ ступеня, її колега по спорту Вадим Довганюк і акробат Віктор Кифоренко – ордена «За заслуги» ІІІ ступеня. Всі вони стали чемпіонами ІХ Всесвітніх ігор, є заслуженими майстрами спорту України (це найвище звання). Тренерам з пауерліфтингу Олександру Антонову та Андрію Заїкіну присвоїли почесні звання – заслужений працівник фізичної культури та спорту України.

27 грудня спортсменів вшановували в приміщенні Хмельницької державної адміністрації, де відбулися урочисті збори з підбиття підсумків та визначення найкращих спортсменів і тренерів 2013-го.

До номінації «Найкращі спортсмени з олімпійських видів спорту» увійшли наші студенти: Павло Олійник (його можна привітати ще й з присвоєнням звання заслужений майстер спорту України з вільної боротьби), Аліна Комащук (мсмк), Ірина Кіндзерська (мсмк).

«Найкращі спортсмени з неолімпійських видів спорту»: Вадим Довганюк (змс), Олена Козлова (змс), Тетяна Ахмамєтєва (змс), Ганна Гончар (мсмк), Марина Муринець (мс).

«Найкращі спортсмени-юніори»: Марина Бех (мсмк), Олександр Кулеша (мс), Сергій Чайка (мс).

«Найкращі спортсмени інваспорту»: Віталій Трушев (змс), Олександр Девлиш (мсмк).

«Найкращі тренери»: Вадим Воронецький і Андрій Заїкін.

Міська та районна влада традиційно віншуватимуть найкращих спортсменів за декілька тижнів.