П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
14 Лютого 2014

НА ЛИЖАХ І СТУДЕНТИ, І ЧИНОВНИКИ

В унісон із зимовою Олімпіадою в Сочі на лижі стали понад півсотні кам’янчан. 7 лютого в лісопарку біля РЦНКМ «Розмай» відбулася відкрита першість міста з лижних гонок.

Ініціатива цього заходу була потрійною. Факультет фізичної культури К-ПНУ ім.І.Огієнка щороку проводить лижні змагання для студентів, у нього ж є і спортивний інвентар. Невгамовний активіст Дмитро Бойко (відомий у місті як організатор квестів і турнірів з бадмінтону), щойно випав сніг, організував так звану Лижну школу, закликаючи всіх охочих тренуватися гуртом. Він же запропонував керівнику міського спорткомітету Сергію Кротіку організувати міський турнір. А Сергій Сергійович не лише відгукнувся на пропозицію, а й залучив до змагань багатьох працівників міськвиконкому.

Лижна гонкаЗахід урочисто розпочався на майдані Відродження вітальними словами міського голови Михайла Сімашкевича, який пообіцяв призерам гонки абонементи у фітнес-центр «Нова Будова». Згодом лижники колоною рушили до лісопарку, де організацію змагань взяли на себе представники факультету фізичної культури на чолі із завідувачем кафедри легкої атлетики Леонідом Гурманом.

Студенти і молодь долали 2 км, а призерами стали: І місце – Андрій Томчук, ІІ – Віталій Ющак, ІІІ – Вадим Козловський; серед дівчат: І – Олеся Мостова, ІІ – Сніжана Жовнір, ІІІ – Інна Кушнір.

Окремо змагалися представники міськвиконкому та ті, кому за 35 років (дистанція 1,5 км). З них першими фінішували: серед чоловіків: І – Cергій Кротік (керівник спорткомітету), ІІ – Олег Андрущак (служба містобудівного кадастру), ІІІ – Олександр Зарицький (заступник начальника УОЗ); серед жінок: І – Альона Кузема (директор департаменту гуманітарної політики), ІІ – Ірина Шутяк (спортивна рада), ІІІ – Валентина Анастасова (відділ територіального розвитку і містобудівного моніторингу).