П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
14 Березня 2014

ПОДАРУЙТЕ МОТОЦИКЛА!

Мотори не стихають, запал не згасає! «ПОДОЛЯНИН», як і обіцяв, продовжує відстежувати стан справ у кам’янецькому мотобольному клубі «Поділля».

Як ми вже писали, в «Поділлі» готується нова молода генерація кам’янецьких мотоболістів. Тренер Володимир Даниляк уже понад місяць раз у тиждень займається з новачками, охочими долучитися до команди. Це Вадим Касап, Сергій Чернобай, Олексій Пастух і Микола Гомілко (також на тренування приходить Вадим Грушковський, який уже декілька років перебуває в команді).

Тренування «Поділля»Серед них особливо вирізняється 21-річний воротар Сергій Чернобай, який має солідний досвід у футболі. Хлопець, ще з юнацтва проявивши талант у Кам’янці-Подільському, потрапив до професійного футбольного клубу Полтавщини «Гірник-спорт» (м.Комсомольськ) другої ліги чемпіонату України, де був основним воротарем. Згодом перейшов до хмельницького «Динамо», а звідти – до міні-футбольного клубу «Спортлідер+», теж із нашого обласного центру. Втім фінансові умови там були не найкращі, і Чернобай повернувся до рідного міста. Нині він навчається в К-ПНУ ім.І.Огієнка. Поки що нових пропозицій футбольного працевлаштування в нашого воротаря немає, тож він грає за університет, а також пробує себе в мотоболі.

– У футболі та мотоболі позиції воротарів мають різну специфіку, – каже Сергій. – Мотобольному воротарю ніби й трохи легше відбивати удари, але м’яч часто летить по незвичній траєкторії.

10 березня ми побували на тренуванні у хлопців, які вже відпрацьовували тактичні моменти. Володимир Васильович, як завжди, емоційний, тож його підопічним дістається на горіхи за неточні дії. Але насправді тренер вбачає серйозну перспективу у своїх гравцях.

– Ми лише почали серйозно займатися, тож хлопці ще підтягнуться, – розповідає Володимир Даниляк. – У цьому сезоні я їх випускатиму на офіційні матчі.

Нагадаємо, що старт мотоболу цьогоріч заплановано на кінець травня, коли в нашому місті має пройти Кубок України.
Власне наш мотобол нарешті почав будувати для себе фундамент. Адже були часи, коли за кам’янецьку команду грало чимало легіонерів, вона здобувала гучні перемоги, але коли закінчилися гроші, «розтанули» і гравці. Тепер очікуватимемо успіхів від місцевих.

Щоправда, команда вирішила далеко не всі проблеми. Мотоциклів їм і досі не вистачає, тому залучати нових потенційних гравців практично неможливо. «Поділля» просить тих, у кого є непотрібні старі, можливо поламані, мотоцикли, пожертвувати їх для команди. Якщо знайдуться охочі тренуватися із власними мотоциклами – ласкаво просимо!