П'ятница, 29 Березня 2024 р.
21 Березня 2014

НЕВЕЛИЧКИЙ ЕКСТРИМ ДЛЯ ВЕЛОМАНІВ

Незабаром нашим велосипедистам для виконання трюків не потрібно буде шукати в місті споруди, які б їм підійшли. «Клуб велосипедистів Кам’янця-Подільського» готує велотрасу.

ГО «Клуб велосипедистів Кам’янця-Подільського» засновано при магазині «Veloman extreme» (вул.Данила Галицького, 11), власником якого є Олександр Полатайко. Ця організація часто проводить у місті різноманітні акції, а новий її проект, мабуть, зацікавить чимало кам’янчан. Можливо, дехто вже встиг помітити споруди у парку Шевченка поблизу МБК – тут найближчим часом буде велосипедна траса із трамплінами та іншими перешкодами.

Велотраса– Ми спочатку думали зробити таку трасу біля РЦНКМ «Розмай», але згодом вирішили перенести ближче до МБК. Наша організація звернулася до міської влади по дозвіл. Заступник міського голови Сергій Бабій запевнив, що піде нам назустріч, за що ми йому вдячні, – розповідає Олександр Полатайко. – Траса пролягатиме по зеленій зоні, а не асфальтованій доріжці. Будуємо її у вільний від роботи час. Коли вона буде більш-менш готова до трюків, зробимо відкриття, а от вдосконалювати доріжку можна буде постійно. Деякі люди нам безкоштовно дають дошки на облаштування траси. Хто хоче домогти в будівництві, може звертатися до нашого магазину.

На цій трасі зможуть їздити і підлітки на звичайних велосипедах. Для цього не потрібно бути майстром спорту. Така їзда більше для власного задоволення, адже кам’янчанам хочеться нових відчуттів.

– Розкажіть про діяльність «Клубу велосипедистів Кам’янця-Подільського».

– Наша організація нараховує близько 30 осіб, ми запрошуємо приєднуватися всіх охочих (тел.: 097-942-49-06). Проводимо громадські заходи, змагання, загалом популяризуємо велокультуру, техніку їзди. Також велосипеди здаємо напрокат і ремонтуємо.

У майбутньому хочемо відкрити секцію, де б навчалися кататися на велосипедах діти дошкільного віку, обладнати спеціальний майданчик для любителів ВМХів і раз на місяць проводити технічні дні: встановити в місті намет і обслуговувати велосипеди.