Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
9 Травня 2014

СВЯТКУЄМО ПО-СПОРТИВНОМУ

Відкриття туристичного сезону у Кам’янці-Подільському 1-3 травня запам’яталося не лише культурними, а й спортивними подіями.

ВІД СТАРОГО ДО НЕМОВЛЯТИ

Велопробіг вулицями міста на честь відкриття турсезону та в рамках програми «Спорт для всіх» зібрав дві сотні учасників різного віку. Були навіть немовлята, яких батьки взяли із собою в спеціальні наплічники. Згодом велосипедисти провели змагання в центральному парку, а найбільш вмілі екстремали – показові виступи на новозбудованій велотрасі.
Заходи проводилися за підтримки магазину «Veloman Extreme».

ФЕСТИВАЛЬ СИЛИ

До численних кам’янецьких фестивалів додався ще один – силового мистецтва, який вперше провели на площі біля Ратуші 2 травня, в рамках відкриття турсезону. Він включає «Street workout», силові вправи зі старовинними гирями, армліфтинг і армспорт.

У рамках першого фестивалю також пройшов III Кубок Західного регіону з армліфтингу. Головна конкуренція точилася між кам’янчанами та буковинцями. Абсолютним чемпіоном став наш земляк Сергій Дігалов, який відірвав від землі 100,5-кілограмову вагу, що відповідає нормативу майстра спорту. У ваговій категорії до 90 кг переміг ще один кам’янчанин, міліціонер Олексій Матвієнко (80 кг), котрому підкорився норматив кмс. Найяскравіший результат у 17-річного чернівчанина Костянтина Василаша (до 70 кг), який подужав 85 кг, а серед жінок – буковинки Ніколети Шородок (50 кг).
Цікавими були змагання з утримання ковальським хватом 300-річної двопудової гирі. Тут не було рівних президенту ФАУ Володимиру Дорошу (результат – 2 хв. 39 сек.).

А от впевнену перемогу в абсолютній першості з армспорту здобув кам’янчанин Євген Сидорук.

Майстер-клас з підняття пудових і двопудових старовинних гир провели кам’янчани, майстри спорту СРСР та України Ігор Войцехівський та Ігор Абрамович.

УРБАНІСТИЧНА РОЗВАГА

Любителі вуличної їзди та трюків на маленьких велосипедах під назвою ВМХ – не хулігани, а вмілі спортсмени. Це доводили місцеві підлітки, які під час відкриття турсезону, поблизу Ратуші демонстрували вміння ковзати на велосипедах та роликах по вузьких металевих перекладинах, стрибати на траплінах.
Дуже скоро любителі цієї забави матимуть власний майданчик в Центральному парку, на якому відточуватимуть свою майстерність. Міська влада пішла їм назустріч і виділила там земельну ділянку.