Середа, 24 Квітня 2024 р.
9 Травня 2014

БОЇ, ЯКІ ОБ’ЄДНУЮТЬ

5-8 травня в місті проходив VІ Всеукраїнський турнір з боксу серед юнаків і молоді, присвячений Дню Перемоги.

Це змагання у Кам’янці традиційно відбувається напередодні 9 Травня із вшануванням кам’я­нецьких ветеранів. Не відступили від традиції й цього року, але загроза нової війни у нашій державі змушує розставляти додаткові акценти.

– Гаслом цьогорічних змагань стала фраза «Єдина країна. Единая страна», – каже головний суддя та організатор змагань, депутат міськради Валерій СЛОБОДЯН. – І варто сказати, що це не порожні слова, адже в змаганнях взяли участь близько сотні спортсменів із Хмельницької, Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської, Львівської, Закарпатської, Вінницької областей, а також неспокійної Донецької. Тож турнір справді об’єднав юних боксерів із заходу та сходу України.

Вдалося поспілкуватися і з тренером донецької команди Миколою Москальовим.

– Я не відчуваю, що таке схід і що таке захід: Україна – єдина, – каже він. – Із тренерами різних регіонів давно знайомий, з усіма в гарних стосунках. І хоча в мене прізвище Москальов, але до Росії не хочу.

Змаганню передувало урочисте відкриття з промовами та виступами місцевих артистів. А встановлений у спортзалі ДЮСШ №1 ринг, подарований декілька років тому всесвітньо відомим боксером Віталієм Кличком, розпалював азарт у боксерів.

БОЇ, ЯКІ ОБ’ЄДНУЮТЬУдар Дмитра Брика

Учасники змагалися в різних вікових і вагових категоріях, тож понад половина з них увійшли до числа призерів і отримали подарунки від організаторів.

Серед кам’янчан призерами стали: І місце – Дмитро Брик, Михайло Брик, Ярослав Сесак, Максим Прокопчук, Віктор Бойко, Назар Гуцуляк, Ростислав Вадюн, Владислав Гуменюк;

ІІ – Яків Зозуля, Денис Юрчак, Андрій Рарицький, Тарас Гадзира, Михайло Тислюк, Назар Маївка, Тагір Сагідов, Михайло Чавалах, Олександр Ярошенко;

ІІІ – Ілля Дзісяк, Володимир Лях, Денис Кушнір.

До всеукраїнського турніру юних кам’янецьких боксерів підготували тренери Володимир Приходько, Олександр Скавронський, Олег Люлько, Дмитро Невенгловський, Віктор Архіпов, Анатолій Максименко, Павло Шмаєр та Анатолій Лабатюк.

Свято боксу організували Асоціація боксу і кікбоксингу «РИНГ» та ГО «Добробут – цінність громади». А пройшов турнір за підтримки генерального спонсора ПП «Пакт» (директор Олена Кшановська), а також магазинів «Афіна» та «Денім» (Валентин Шидловський), «Вікно Плюс» (Сергій Ведерніков), «Ювелір Капітал» (Ігор Чешневський), ПП Олексія Мірка і Анатолія Шаламая.