П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
23 Травня 2014

ЧУДЕСА НА ПЕРЕКЛАДИНІ

Андрій ПомірськийВажко сказати, де межа людських можливостей, – така думка виникає, коли спостерігаєш за культурою street workout (вулична силова гімнастика, що полягає у виконанні різних вправ на перекладині, брусах тощо). 17 травня, у рамках святкування Дня міста, змагання традиційно відбулися на спортмайданчику «Нової Будови». Цього разу вони мали обласний статус (хоча учасники приїжджали і з інших областей) та стали відбором до чемпіонату України.

  Вкотре організатором заходу став голова Кам’янець-Подільської ланки ВО «Street workout Ukraine» Арсеній Даниленко. Головним суддею змагань був харків’янин Іван Кириленко, який провів усім майстер-клас із фристайла – головної дисципліни змагань. Це силове шоу, де за три хвилини атлет має продемонструвати все, на що здатен у довільному порядку та стилі.  

Згодом почалися захопливі виступи трьох десятків спортсменів. А перемогу здобув 18-річний Андрій Помірський із с.Зарічанка, що на Чемеровеччині, який навчається у нашому будівельному коледжі. Здивувало те, що хлопець систематично почав підходити до перекладини лише півтора роки тому. І за короткий період, завдяки наполегливості, став чемпіоном області. У червні він поїде на чемпіонат України.

ІІ місце у фристайлі посів Андрій Пахолків, ІІІ – Олександр Омельчишин (обоє з Кам’янця-Подільського).

Виявляли найкращих і в окремих дисциплінах. Найбільше вразив 45-річний викладач фізичного виховання військового ліцею Олександр Ляпота, який 16 разів виконав силові виходи на дві руки. В інших дисциплінах перемогли: Андрій Помірський – підтягування на одній руці (3 рази); Олександр Палаш – віджимання на брусах із додатковою вагою 48 кг (15 разів); Павло Бурковський – підтягування на перекладині з додатковою вагою 32 кг (15 разів); Денис Осадчий – утримання «горизонту» на підлозі; Юрій Білоус – передній вис на турніку (17 сек.); Богдан Комарченко – віджимання у стійці на руках на підлозі (8 разів); Ростислав Якубишен – «Прапорець» (20 сек.).

Переможці отримали призи: продукти здорового харчування від супермаркету «Сільпо», спортінвентар від міської влади та абонементи у фітнес-центр від «Нової Будови».

Також глядачів розважали команда гирьового жонглювання з військового ліцею, фриран-команди «Lucky men» і танцювальна студія «На біс». Тренер «Нової Будови» Тетяна Кушнір провела майстер-клас із танцю «Зумба», а силач Ігор Абрамович – із арм-спорту.

Подяка за підтримку змагань міському відділу сім’ї, молоді та спорту, компанії «Нова Будова», центру «Кінезис», супермаркету «Сільпо», готелю «Ксенія» і турагенції «Данилов і К0».