Четвер, 25 Квітня 2024 р.
23 Травня 2014

ЧИМ ДАЛІ, ТИМ КРАЩЕ

Духовий оркестр, дівчата у вишиванках і запальний танцювальний колектив «Аджанта» – відкриття чемпіонату області з легкоатлетичних метань на честь олімпійських чемпіонів Анатолія Бондарчука та Фаїни Мельник, яке 13 травня відбулося на стадіоні К-ПНУ ім.І.Огієнка, виявилося феєричним.

Щодо самих змагань, то в них брали участь 120 спортсменів.

Михайло СтремедлівськийСеред кам’янчан відзначилися Валентина Загоруйко, яка, метнувши диск на 52,82 м, виконала норматив майстра спорту, та мс Михайло Стремедлівський – штовхнув ядро на 17,4 м. У категорії «Інваспорт» норматив майстра підкорився Юрію Царуку.

Першими також стали: Назар Муравський, Костянтин Райтаровський, Людмила Гулай, Ірина Калашник (всі – І розряд), Олександр Пінтак, Яна Римарович, Анастасія Микитюк, Роман Раєцький, Юлія Чесановська, Вікторія Скрипчук, Олександра Снігур, Богдан Фетісов, Дарія Дудко, Олександр Стефанюк, Роман Дьомін. Серед ветеранів: Олена Поблічко та Микола Дубчак.

Згадаймо спортсменів, яким присвячені ці змагання.
Уродженець Старокостянтинова Анатолій Бондарчук неодноразово встановлював світові рекорди з метання молота й нині вважається одним з найкращих тренерів світу в цій дисципліні.
Родом з нині затопленої Бакоти Фаїна Мельник, яка теж встановлювала світові рекорди з метання диска. 1987 р. Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій визнала її «дискоболкою №1 усіх часів».
Щоправда, Бондарчук нині живе в Канаді, Мельник – у Росії. А об’єднало їх не лише олімпійське золото в Мюнхені-1972, а й те, що навчалися вони в Кам’янець-Подільському (на той час) педінституті.

Подяка за підтримку нардепу Володимиру Мельниченку та ГО «Добробут – цінність громади».