Четвер, 28 Березня 2024 р.
23 Травня 2014

НАМ – ВИДОВИЩЕ, КУБОК – СХОДУ

Кам’янець відроджує славу мотобольного міста. 16-18 травня в місті відбувся розіграш Кубка України за участю нашого «Поділля», «Колоса» (с.Стовбина Долина, Полтавська обл.), «Ниви» (с.Вишняки, Полтавська обл.) та «Антрациту» (м.Кіровське, Донецька обл.).

Команда «Поділля», яка останніми роками ледь животіла, а то й зникала, нині впевнено стає на ноги. Все завдяки спонсору – благодійному фонду «МіСт» ім.Михайла Савенка. Цей фонд не лише допоміг команді, але й організував безкоштовне відвідування матчів для вихованців школи-інтернату №2, школи-інтернату І-ІІІ ступенів Хмельницької облради, багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру, військового ліцею, Орининської ЗОШ-інтернату та Лісоводської ЗОШ (всього 240 дітей).

– Ми хочемо, аби боротьба із політичної арени перейшла на спортивну, країні потрібні мости, а не блок-пости, – зауважив президент фонду Сергій Ісаєнко. – Нині в кам’янецької команди період зміни поколінь, тож вона потребує підтримки. «МіСт» прагне зацікавити дітей мотоболом.

Щодо самих змагань, то одразу скажемо, що очікувати успіху від «Поділля» було б наївно. У команді від «старої гвардії» залишилися лише граючий тренер Володимир Даниляк, капітан і бомбардир Віталій П’янов і запасний воротар Вадим Грушковський. Натомість у команду влилася «свіжа кров» – юнаки, які ще півроку тому були далекі від мотоболу. Для Вадима Касапа, Миколи Гомілка, Олексія Пастуха, Сергія Дмитрова та воротарів Сергія Чернобая і Ярослава Кравчука це були перші мотобольні матчі. Можливо, колись ми будемо ними пишатися, а поки що в таких турнірах вони «обростають пір’ям».

Перший ігровий день розпочався із розгромної перемоги «Антрациту» над «Нивою» – 7:1. Уже тоді стало зрозуміло – команду з Донеччини навряд чи хтось зупинить. «Поділля» ж мірялося силою із «Колосом». У перших двох періодах кам’янчани вже пропустили по два голи, на які влучним пострілом відповів П’янов. У третьому періоді за «Поділля» забив Даниляк, даруючи надію, але… після Володимир Васильович невдало впав із мотоцикла, вивихнувши руку і вибувши з турніру як гравець. До кінця гри наша команда пропустила ще один гол – 2:5.

Лідери «Поділля»: №7 П’янов та №6 Кшемінський Наступного дня в полтавському дербі «Нива» обіграла «Колос» – 2:1. А от перед грою «Поділля» з «Антрацитом» були зловісні передчуття. П’янову, навіть із його вмінням «накручувати» суперників, самотужки гру не витягнути. Але в «Поділлі» з’явився старий-новий гравець. Даниляка замінив Денис Кшемінський, який за «Поділля» грав ще сім років тому. І треба сказати – в команду він влився чудово. «Антрацит» у першому періоді забив два голи, зате в другому Кшемінський робить дубль і зрівнює рахунок. Невже можлива сенсація? Але суперник одразу знову вийшов вперед. У другій половині гри «Антрацит» доклав зусиль: у третій чверті кам’янчани ще протрималися, а в четвертій – пустили у ворота три голи – 2:6.

Останнього ігрового дня «Антрацит» очікувано переміг «Колос» з рахунком 2:0 і втретє поспіль здобув Кубок України. Вітаємо! До речі, гравці цієї команди складають основу збірної України.

«Поділля» ж, як і в попередній грі, в перших двох чвертях нав’язало «Колосу» боротьбу – 1:2 (красивий гол зі штрафного знову забив Кшемінський), а згодом пропустило три голи, в підсумку – 1:5. І все ж треба відзначити гру нашого голкіпера Сергія Чернобая, який не раз рятував ворота і заслужив місце в основі.

Згодом відбулася церемонія нагородження учасників змагань, на якій було чимало й особистих відзнак. Серед «подолян» грамоти отримали Володимир Даниляк, Віталій П’янов, Микола Гомілко (наймолодший гравець), віце-президент міської Федерації мотоболу Марк Тетерук та в.о. президента Павло Відлацький.

Що ж, кам’янчанам варто набратися терпіння, доки наші молоді гравці набудуть досвіду й почнуть перемагати. Цей процес нелегкий, але необхідний. А поки що ми з радістю констатуємо факт, що до Кам’янця повернувся мотобол із сотнями вболівальників і юрбою дітлашні, яка пурхає довкола.

Команда «Поділля» дякує за підтримку благодійному фонду «МіСт» ім.Михайла Савенка.