Четвер, 25 Квітня 2024 р.
20 Червня 2014

НА РУСЬКИХ ГРАТИМУТЬ ПО-ЄВРОПЕЙСЬКИ

Сучасний майданчик європейського зразка для міні-футболу, баскетболу, гандболу й навіть великого тенісу віднедавна з’явився на Руських фільварках – на розі вулиць Франка та Шевченка.

НА РУСЬКИХ ГРАТИМУТЬ ПО-ЄВРОПЕЙСЬКИТакий щедрий дарунок у нелегкий для країни час місцевим дітлахам зробив народний депутат України Володимир Мельниченко разом зі своїм колегою зі 192-го виборчого округу, власником гіпермаркету «Епіцентр» Олександром Герегою. А до появи нового майданчика цей мікрорайон нашого міста виплекав не одну спортивну династію, як-от Ахмамєтєвих, Трушевих, Архіпових, Ульянових і Вишніцьких.

14 червня символічну червону стрічку перерізали Володимир Мельниченко, міський голова Михайло Сімашкевич і помічник нардепа Олександра Гереги Уляна Ткаченко. Але перед тим присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять 49-ти українських військовослужбовців, які загинули 14 червня.

НА РУСЬКИХ ГРАТИМУТЬ ПО-ЄВРОПЕЙСЬКИДалі все відбулося за традиційним сценарієм: настанови дітям від Володимира Володимировича, Михайла Євстафійовича, Уляни Ткаченко й подяки від тренера з баскетболу ДЮСШ №1 Кіма Мітельмана, майстра спорту з бойового самбо Віталія Добровольського, чемпіона світу з параолімпійського футболу, двічі олімпійського чемпіона, срібного призера олімпійських ігор у Лондоні, Почесного громадянина міста Віталія Трушева.

Чотири десятки ключів від майданчика отримали тренери ДЮСШ №1, представники місцевих шкіл, мешканець Руських фільварків Геннадій Невенчан. Один ключ залишили в кіоску «Ромашка», що навпроти новозведеного майданчика. Тренуватися на новому полі безкоштовно зможе кожен юний кам’янчанин.

Перший символічний гол у ворота забив нардеп. А далі футбольну естафету перейняли місцеві команди «Фортеця» (тренер Ярослав Федоренко) та «Імпульс» (Володимир Пташник), котрі розіграли перший матч. Із розгромним рахунком 10:4 перемогу святкувала «Фортеця».