Четвер, 25 Квітня 2024 р.
3 Жовтня 2014

ПЕРЕХВОРІЛА ІСПАНКОЮ ДЛЯ НАСТУПНИХ ПЕРЕМОГ

Австрійський Інсбрук – всесвітньо відомий центр зимових видів спорту. Щоправда, кам’янчанка Анна Горгулько приїхала з іншою спортивною метою. Там з 26 до 28 вересня проводився молодіжний чемпіонат Європи із тхеквондо ВТФ.

ПЕРЕХВОРІЛА ІСПАНКОЮ ДЛЯ НАСТУПНИХ ПЕРЕМОГНа жаль, Аня одразу отримала суперницю з Іспанії Марту Калво Гомес, яка згодом і стала чемпіонкою Європи. Шансів на перемогу в нашої спортсменки майже не було. Втім свою порцію досвіду вона здобула. Відзначимо ще один нюанс: віднедавна на континентальних першостях використовуються електронні шоломи. Технічна новинка здатна фіксувати і визначати точність удару (раніше це робили судді). На жаль, кам’янчанам така дорога інновація ще не доступна, тож пізнати тонкощі ефективних ударів їм складніше.

В Ані ж, гадаємо, попереду буде ще чимало шансів проявити себе на міжнародній арені. Адже у ваговій категорії до 62 кг серед молоді вона найкраща в Україні, а в дорослому жіночому рейтингу – на третьому місці.

Дещо раніше досягнення кам’янецьких тхеквондистів було зафіксовано в Хмельницькому. На відкритій першості ДЮСШ «Юність», де змагалися спортсмени з різних куточків нашої області, всі перші місця взяли кам’янчани з клубу «Тхеквондо»! Це Олег Маматов, Дмитро Мещук, Андрій Петрук, Нікіта Михайлов, Олександр Кадиш, Іван Бурденюк і Денис Пукас. ІІ місце – Богдан Ільчик, Михайло Горний, Олег Раков, Андрій Скринський, В’ячеслав Роєцький і Павло Тимцясь.

Тренери: Сергій Чайка, Віктор Фельвашніков, Дмитро Гринчук.