Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
14 Листопада 2014

КАМ’ЯНЧАНКА-ПЕНТАКАМПЕОНКА!

Олена КОЗЛОВА-МАТУСЯК із Кам’янця-Поділь­сь­кого вп’я­те стала чемпіонкою світу з пауерліфтингу. Її черговий тріумф відбувся 7 листопада в американському місті Аврора.

Олена КОЗЛОВАОлена Козлова у ваговій категорії до 84 кг зуміла присісти з вагою 268 кг (рекорд світу), вижати 160 кг і підняти в тязі 242,5 кг. В сумі вийшло 670,5 кг – це теж найвищий показник у світі.

– Цю перемогу я присвячую пам’яті Кіма НАГАЧЕВСЬКОГО – вчителя, тренера-наставника, людини з великою душею. Я завжди його пам’ятатиму і буду йому вдячна (83-річний Кім Нагачевський помер напередодні змагань. – Прим. ред.), – сказала після перемоги спортсменка. – Для мене всі змагання як вперше, і відчуття просто дивовижні. Також хочу подякувати мамі за молитву і всім за щирі вітання.

– Олено, останнім часом ти відновлювалася після травми. Як вдалося вийти на пік спортивної форми?

– Та я й досі травмована, бо на лікування не було часу. Але довіряю словам тренера Вадима ВОРОНЕЦЬКОГО. Ми працювали обережно, підготовка проводилася, як на пороховій бочці, але вибух приємний!

Можемо порадіти і за ще одного земляка – Вадима ДОВГАНЮКА із Волочиська, який є випускником К-ПНУ ім.Івана Огієнка. Він теж здобув золото чемпіонату світу у ваговій категорії до 105 кг із результатом: 410+320+320=1050 кг. Загалом чоловіча та жіноча збірні України в командних першостях стали другими в світі.