П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
14 Листопада 2014

ОЧІКУВАНИЙ ПЕРЕМОЖЕЦЬ

Команда національного університету «К-ПНУ-Атланта» стала чемпіоном Кам’янця-Подільського з футболу, перегравши 7 листопада у фінальній грі на Центральному стадіоні ФК «ЗМІ».

«К-ПНУ-Атланта»Певно, ніхто не сумнівався, що серед восьми учасників переможе саме цей колектив. Гравці першої команди К-ПНУ ім.Івана Огієнка грають і за «Атланту» в чемпіонаті області, і за свій виш у чемпіонаті України серед студентських команд, і де тільки встигають. Вони постійно тренуються, і для більшості з них футбол є не лише захопленням, але й професійним спрямуванням.

Щодо іншого фіналіста, то «ЗМІ», напевно, стали головним відкриттям чемпіонату. Ця команда вже відійшла від принципу «грають лише журналісти», і нині представників засобів масової інформації тут можна перерахувати на пальцях однієї руки. Зате виконавці, які влилися в медійний колектив, значно його підсилили, дозволивши, хоч і з боями, дійти до фіналу.

На полі ж «К-ПНУ-Атланта» одразу почала демонструвати, хто фаворит. За контролем м’яча та гострими моментами вона явно переважала, але втілити це у голи було непросто. Все ж студент Андрій Тимчук зумів забити в кожному таймі по одному м’ячу. А наприкінці гри після навісу від «ЗМІ» гравець К-ПНУ несподівано зрізав м’яч у свої ворота. Здавалося, «запахло» інтригою, але студенти матч дограли надійно – 2:1. Найкращими гравцями в обох командах визнали воротарів, відповідно Сергія Чернобая та Андрія Образцова.

Третє місце, нагадуємо, здобула команда ПДАТУ. В ній найкращим визнали Олександра Пастуха.

А «К-ПНУ-Атланта», до речі, всі матчі чемпіонату завершила перемогами.

– Звичайно, нашим завданням було лише перемогти, бо ми – професіонали у футболі, – підсумував тренер «К-ПНУ-Атланти» Іван Стасюк. – Але кожен із суперників дав гідний бій, адже на нашу команду налаштовувалися по-особливому. Це продемонстрував і фінал. Стосовно чемпіонату міста – великий плюс, що відбувся. Хотілося б, аби він проводився регулярно, в два кола і з більшою кількістю команд.

Гадаю, що під побажаннями Стасюка підписалися б усі футбольні команди. Спорткомітет міста та міська Федерація футболу зробили важливу справу, відновивши міський чемпіонат. Тепер треба його вдосконалювати.

ФК «ЗМІ» дякує за підтримку директору ТРК «FNB» Андрію Ратушному.