Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
14 Листопада 2014

ФІНАЛЬНИЙ СВИСТОК РАЙОННОГО ЧЕМПІОНАТУ

Цьогорічний чемпіонат Кам’янець-Подільського району з футболу був особливим – у ньому взяли участь аж 29 команд! На початку вони всі грали в підгрупах, а потім за результатами розділилися на три ліги. Чемпіоном району стала команда «Октава» зі Слобідки-Рихтівської, яка за весь сезон не програла жодного матчу!

«Олімпік» (Слобідка-Гуменецька)Команду «Октава» було створено 2007 р. Відтоді всі її досягнення навіть складно перерахувати. Але спробуємо: чемпіон району (2008-2010 рр., 2014 р.), володар Суперкубка району (2008-2010 рр.) та Кубка району (2010 р.), переможець Кубка пам’яті Анатолія Крупицького (2008-2011рр., 2013 р.), Кубка пам’яті Михайла Лук’яненка (2008 р.); переможець першої ліги району (2013 р.), а також багаторазовий призер районних, міських і обласних змагань з міні-футболу.

Керівником, тренером і капітаном команди в одному обличчі є 24-річний Віталій Рибарчук.

– Віталію, як оцінюєте новий формат чемпіонату району?

– Він був незвичним для нас. Загалом враження позитивні, але, якщо чесно, хотілося би більше проводити ігор з командами рівня «Товтри» (Нігин) та «Астра» (Шутнівці). В таких матчах можна справді побачити рівень своєї команди.

– Можете порівняти нинішню перемогу з попередніми?

– Чемпіонство 2014 року – незрівнянний тріумф як для мене, так і для всієї команди, бо вона змінилася на 60-70%. Прийшли молоді гравці, в яких горіли очі й було величезне бажання прогресувати та вдосконалюватися (вихованці Івана Боднара, вчителя фізкультури в Слобідсько-Рихтівській школі, який виховав не одне покоління футболістів).

За «Октаву» свого часу грали багато досвідчених гравців, які «нюхали порох» і професійного футболу. Але нині 80% команди – хлопці, які виросли в Слобідці-Рихтівській і Рихті. Звісно, є і «легіонери», які допомагають перемагати. Середній вік гравців – 22 роки. Але найстаршому – Анатолію Гафичу – 40 років, його досвід додає впевненості молодшим товаришам. Хочеться подякувати і вболівальникам, які нас підтримували.

– У команди є спонсори?

– Гравці були готові взяти на себе фінансові витрати, адже хотіли виступати. Але про «Октаву» не забуває односельчанин, підприємець Михайло Прокопов, який допомагав і фінансово, і морально. Ми йому дуже вдячні. Хотілося б, аби й інші односельчани допомагали команді, в якої великий потенціал.

«Октава» (Слобідка-Рихтівська)Повернімося до інших призерів чемпіонату. Для шутнівецької «Астри», яка давно виступає на хорошому рівні й свого часу навіть вигравала Кубок району, ІІ місце в чемпіонаті – найкращий результат за всю її новітню історію. А от для нігинських «Товтр» бронзові медалі навряд чи можуть розглядатися як вагоме досягнення. Ця титулована в районі команда, звісно, могла розраховувати і на тріумфальний результат.

У першій лізі переможцем стала команда із Слобідки-Гуменецької «Олімпік». Перемога витруджена, адже хлопці вже декілька років награють «кістяк» своєї команди. Тож і результати з кожним роком покращувалися.

– Перемогли за рахунок дисципліни і самовіддачі, – каже капітан команди Андрій Климчук, – а також завдяки вболівальникам, яких близько півсотні приходило на домашні матчі.

– Команда готова в наступному сезоні боротися у вищій лізі?

– Хлопці цього дуже хочуть, та в нас немає фінансової підтримки. Майже на всі матчі добираємося за власний рахунок (подяка Олегові Токару, який сприяє з транспортом). Але вищу лігу власними коштами не потягнемо, тому будемо шукати спонсора.

У минулі вихідні фінішувала і друга ліга районного чемпіонату. «Лотос» (Баговиця), перемігши з рахунком 2:0 «Кармалюка» (Гуменці), потрапив на вершину третього дивізіону. «Лотос» був заснований лише цього року баговицьким учителем фізкультури Дмитром Декаловим і одразу відсвяткував невеличкий успіх.