Четвер, 25 Квітня 2024 р.
28 Листопада 2014

ПРО ЗЛІТ, ПАДІННЯ І ПЕРСПЕКТИВИ «АТЛАНТИ»

Чемпіонат Хмельницької області з футболу 2014 р. став частиною історії. Прогнозовано переміг волочиський «Збруч». Кам’янецька «Атланта», яка успішно провела першу половину чемпіонату, другу, на жаль, провалила, зупинившись на V сходинці (торік наша команда була четвертою).

Андрій ШибкоЦього сезону «Атланту» тренував Андрій Шибко – молодий, але кваліфікований футбольний спеціаліст нашого міста. Йому вдалося покращити гру кам’янчан, та от є одне «але»…

– Цей футбольний сезон можна розділити на дві частини, – розповідає Андрій Шибко. – Перше коло ми провели вдало, хлопці зросли у футбольному плані. Такі гравці, як Олександр Пастух, Владислав Полторацький, Дмитро Сосновський, Владислав Кирилов, Володимир Муляр, Валерій Гладкий, Андрій Тимчук, вийшли на новий якісний рівень. Алішер Якубов став нашим головним голеадором, який забивав майже в кожній грі та, як наслідок, нині грає за «Теребовлю» – чемпіона Тернопільської області. Впевнений, якщо Алішер працюватиме в тому ж дусі – досягне високих результатів у футбольній кар’єрі. Коли я прийшов у команду, то сказав хлопцям: «Щоб стати класними футболістами, треба багато працювати на футбольному полі та рости командно».

Перед початком другого кола від нас пішли лідери команди Олег Зубик і Алішер Якубов, дещо раніше це зробив основний воротар Сергій Чернобай. Хлопці шукали кращої футбольної долі, тож силою я їх не тримав. Вони обіцяли повернутися, коли в «Атланти» покращиться матеріальний стан. До того ж наші тренування для них залишаються відкритими.

Але в цих втратах я бачу основну причину провального виступу другого кола. Хоча останні ігри хлопці провели як улітку, і я їм за це подякував. Добре проявив себе Олег Барицький.

– Ви грали під керівництвом різних тренерів. Яку систему гри впроваджуєте в Кам’янці?

– Моїми тренерами були чудові спеціалісти: Мірча Луческу, Вадим Євтушенко, Олег Федорчук, Микола Федоренко, Ігор Жабченко. Вони залишили великий слід на моїй футбольній філософії. Я вимагаю від футболістів грати в швидкий комбінаційний футбол, який сповідують і Євтушенко, і Луческу.

– З яким настроєм дивитеся в майбутнє кам’янецького футболу?

– Те, що хлопці прогресують, видно за грою. Але подальший розвиток футболу буде залежати від нас усіх. Соромно, коли в стотисячному місті з факультетом фізичної культури ми маємо футбольні кадри, але не маємо гідного фінансування. Річний бюджет нашої команди складає близько 20 тисяч гривень, а потрібно хоча б 60-70 тисяч.

результатиДякую тим, хто нас підтримав матеріально, без чого б не провели чемпіонату: Василю Данчу, Валерію Данчуку, Ігорю Дроголюку і завідувачу районного відділу молоді та спорту Віктору Дорожу.

Я звертаюся до очільників міста, бізнесменів, меценатів: вкладайте кошти у наших дітей! Коли юні спортсмени дорослішають і не бачать перспективи, вони зупиняються. Тому потрібно, аби кам’янецькі хлопці прагнули грати за колектив рідного міста. Так формуватиметься культура спорту. Місто потребує команди, за яку б усі вболівали і якою б пишалися!