Четвер, 28 Березня 2024 р.
26 Грудня 2014

ПРИЄМНА ФАНТАСТИКА ВІД «ДІ ДІ БАО»

ПРИЄМНА ФАНТАСТИКА ВІД «ДІ ДІ БАО»Ви можете собі уявити, щоб за кам’янецьку футбольну команду погодився грати… ну, скажімо, Сергій Ребров чи Владислав Ващук? «Відділ фантастики на третьому поверсі», – мабуть, відповісте ви мені. Так от, така приємна фантастика стала реальністю в кам’янецькому баскетболі. 20-21 грудня за наше «Ді Ді Бао», у рамках першої ліги чемпіонату України, зіграв Віктор Кобзистий – колишній гравець збірної України з баскетболу.

Кобзистий за свою кар’єру грав у багатьох сильних клубах, у тому числі й закордонних. Однак найбільше слави здобув у найтитулованішій українській команді – київському «Будівельнику», де став лідером і капітаном. 2011 р. Віктор перейшов на тренерську діяльність, працюючи в «Будівельнику» асистентом таких тренерів-метрів, як Звєздан Мітрович і Айнарс Багатскіс. А через два роки він уже сам очолив БК «ДніпроАЗОТ» із Дніпродзержинська. Втім успіху з цією командою молодий тренер не досяг – і в жовтні звільнився. А президент «Ді Ді Бао» Андрій Бойко та тренер Євген Федоров, який є земляком Кобзистого (обоє родом із Кременчука), не обминули нагоди запропонувати тому пограти за Кам’янець. 35-річний спортсмен свої фізичні кондиції ще не витратив – і погодився. Правда, долучитися до «Ді Ді Бао» йому вдалося лише минулого вікенду.

Але не Кобзистим єдиним – на завершальні ігри року до кам’янецької команди приїхали всі її легіонери, та й місцеві баскетболісти перебували в строю. Тож у нашого суперника БК «Львів-УАД» шансів було небагато. Тим паче, що кам’янчан підтримували вболівальники.

Перша гра виявилася напрочуд результативною, «Ді Ді Бао» перемогло з рахунком 96:85. Наступного дня мало що змінилося: перемога за нами – 89:74.

«Ді Ді Бао» йде на велику перерву третім (з 6-ти колективів) у турнірній таблиці своєї підгрупи. Нагадаємо, що в плей-оф вийде четвірка найкращих. Але якщо наша команда постійно збиратиме такий сильний склад, то ми її побачимо на вищій позиції. 2015 р. кам’янчани в підгрупі зіграють ще 6 турів.