П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
27 Лютого 2015

ЧИ ВИЖИВЕ «ГРОСМЕЙСТЕР»?

Шахово-шашковому клубу «Гросмейстер» може загрожувати ліквідація. Нині майбутнє для осередку шахового життя в місті туманне.

ЧИ ВИЖИВЕ «ГРОСМЕЙСТЕР»?20 лютого рішенням міськвиконкому приміщення ШШК «Гросмейстер» з балансу управління освіти і науки передали на баланс департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста. При цьому шаховий гурток ЦДЮТ, який займався у клубі, матиме інше пристанище.

– У шаховому гуртку Центру дитячої та юнацької творчості займалися 35 дітей по 2-3 години на день. Тому утримувати заради них приміщення шахово-шашкового клубу нам було невигідно, – коментує цей факт заступник начальника управління освіти і науки Сергій Мельник. – Зате після об’єднання Станції юних техніків із Центром дитячої творчості в останньому вивільнилося приміщення, де можна розмістити шаховий гурток. Групи початківців, як і раніше, займатимуться в школах. Досвід свідчить: коли керівники гуртків ходять до дітей, а не навпаки – це більш ефективно. 

А шахово-шашковий клуб так і залишається окремо функціонувати у своєму приміщенні, лише балансоутримувач змінився. 

Тепер постало питання, яке майбутнє очікує ШШК? Очевидно, місто навряд чи оплачуватиме комунальні послуги клубу, з якого забрали дитячий гурток.

Директор департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста Майя Гурська поки що у відпустці, тож майбутнє ШШК там ще не коментують. 

Тим часом любителі шахів намагаються врятувати ситуацію. За теплопостачання клубу щомісяця треба платити близько 1200 гривень. Тож шаховий актив міста надіслав звернення міському голові Михайлу Сімашкевичу, в якому нагадав про досягнення клубу і попросив 50% пільгу на теплопостачання. Міська спілка ветеранівАфганістану, яка й раніше матеріально підтримувала клуб, зголосилася за таких умов частково оплачувати комунальні послуги. Щоб оплатити решту, керівник ШШК Анатолій Дубовий планує зробити вхід платним: 3 грн. – для школярів і 5 – для дорослих.

Але чи матиме «Гросмейстер» шанс навіть на такий варіант порятунку? Відвідувачі клубу побоюються, що привабливе приміщення в центрі міста з гарним видом із вікон можуть на конкурсній основі віддати в оренду під якийсь генделик чи салон. А може, хтось на нього вже й оком накинув?

Все-таки не хочеться, аби клуб, який за 28 років існування здобув чимало слави і став місцем дозвілля для дітей і дорослих, поступився місцем бару, магазину чи іншому закладу!