Середа, 24 Квітня 2024 р.
13 Березня 2015

ВЕЛИКА СІМ’Я БАДМІНТОНІСТІВ

Крістіна Величко виграла все, що можна булоЯкщо раніше змагання з бадмінтону в Кам’янці проводилися в одній чи двох категоріях, то цього разу переросли в цілу серію із семи турнірів. Змагалися діти та дорослі, чоловіки і жінки. 6-7 березня у СК «Гіппократ» відбувся міський фестиваль з бадмінтону «Велика сім’я».

Захід організовували Клуб любителів бадмінтону, що діє при сайті «Вічний Кам’янець», спільно з міським відділом молоді та спорту. Стимулом був не лише Міжнародний жіночий день, а й збільшення кількості прихильників цієї гри.

Серед турнірів фестивалю найбільше значення мав перший чемпіонат міста з бадмінтону серед жінок. Отож, першою чемпіонкою Кам’ян-ця стала учениця ЗОШ №7 Крістіна Величко. ІІ місце посіла її однокласниця Катерина Варик; ІІІ – Лілія Стрельбіцька.

Дві найкращі бадмінтоністки Крістіна Величко та Катерина Варик, об’єднавшись, перемогли і в парних змаганнях; ІІ місце – Валерія Ухіна та Ірина Матюхіна; ІІІ – Дар’я Крива та Софія Пономаренко.

У турнірі серед чоловіків переміг Вадим Мещишин, який перебуває на першій сходинці міського рейтингу бадмінтоністів; ІІ місце – Дмитро Бойко; ІІІ – Віталій Круглецький.

У змішаних парах перемогли тріумфатори одиночних турнірів Крістіна Величко з Вадимом Мещишиним. ІІ – Сніжана Дейнега і Дмитро Бойко; ІІІ – Катерина Варик і Віталій Круглецький.

Окремо змагалися чоловіки-початківці. Тут І місце виборов Едуард Яковенко; ІІ – Геннадій Безверхній; ІІІ – Вадим Ільвіцький.

У дитячому турнірі вже вкотре переміг Богдан Прокудін; ІІ – Олексій Величко; ІІІ – Денис Матюхін.

У турнірі дуетів (рейтинговий гравець + початківець) перемогли Віталій Круглецький і Богдан Прокудін; ІІ – Дмитро Бойко і Володимир Лях; ІІІ – Юрій Ленніков і Олексій Величко.

Усього під час фестивалю 24 учасники зіграли 82 поєдинки.

З 16 березня в ЗОШ №7 розпочинається командний чемпіонат міста з бадмінтону серед шкіл. А бадмінтоністи 1998 р.н. і молодші мають можливість 25-28 березня поїхати на чемпіонат України до Вінниці.

Подяка за підтримку фітнес-клубу «Fit Curves», піцерії «МакСмак», магазину «Kari», профкому К-ПНУ ім.Івана Огієнка та всім, хто допомагав в організації.


Дмитро БОЙКО, організатор змагань.