П'ятница, 29 Березня 2024 р.
3 Квітня 2015

СКЕЛІ, КАНАТИ І ЛІС

СКЕЛІ, КАНАТИ І ЛІСПішохідний туризм починається з «Кам’янецьких скель»! Як правило, перші в році міжобласні змагання на відкритому повітрі проводяться саме на Кам’янеччині. 25-29 березня туристи змагалися в каньйоні річки Смотрич і Цибулівському лісі.

Нині позмагатися завітали чотири команди з Хмельницького, дві – з Миколаєва, а також із Чернівців і Коломиї. А раніше постійно приїжджали й команди з Донеччини…

Учасники змагалися в трьох дисциплінах: особиста та командна смуга перешкод і крос-похід. Простіше кажучи, лазили по скелях, переправлялися по канатах та орієнтувалися за картою на місцевості.

На особистій смузі перешкод серед найкращих була і кам’янчанка Інна Луб. Загалом наша команда посіла V місце. Перемога і ІІІ місце у команд хмельницького ОЦТКУМа, ІІ – Миколаївського ЦТКЕУМ.

– Кам’янчани виступили в міру своїх сил. Адже у нас цього року повністю змінилася команда, а суперники були більш кваліфіковані, – оцінює виступ директор Станції юних туристів Тетяна Атама-

нюк. – «Кам’янецькі скелі» ми проводимо заради того, щоб наші діти змогли виступити на високому рівні, бо поїхати на змагання кудись складно. Раніше їздили до Миколаєва, але тепер туди квиток дуже дорогий. Утім попереду ще як мінімум обласний чемпіонат і міські змагання між школами.

Висловлюється подяка студентам природничого факультету К-ПНУ ім.Івана Огієнка за допомогу в суддівстві.