Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
24 Квітня 2015

МОЛОДЕ «ПОДІЛЛЯ» НА ХВИЛІ РЕФОРМ

Кам’янецька мотобольна команда «Поділля» поповнюється, тренується, готується до майбутніх перемог і… невідомого. Цей рік в українському мотоболі реорганізаційний, але без мотобольних матчів ми точно не залишимося.

Новий капітан  Вадим КасапПерш ніж розповідати, чим нині живе «Поділля», зупинимося на загальній ситуації в українському мотоболі. Війна підкосила наші лави. Якщо «Союз-3» з Єнакієвого невиїзний у так званій ДНР, то «Антрацит» із сусіднього йому міста Кіровського вже розлетівся, як осколки, і спробуй-но знайти. Зате з’явилася (точніше – відновилася) стара-нова команда «Дружба» з села Мачухи, що під Полтавою. Тепер на Полтавщині вже є три мотобольні колективи, враховуючи «Ниву» і «Колос». Тож із вознесенським «Восходом» і нашим «Поділлям» нараховуємо 5 команд.

А от Федерація мотоболу України вже не править балом. Зважаючи на європейські стандарти, наші команди влилися до складу Федерації мотоциклетного спорту України. Тож як цього року виглядатиме першість країни з мотоболу, поки що не скаже ніхто. Чекаємо новин.

Втім цьогоріч «Поділля» може навіть проводити виставкові поєдинки між гравцями своєї ж команди, що, до речі, й планується. 11 гравців, які сьогод-ні є в команді, та 8 мотоциклів (9-й ремонтується) дозволяють таке робити. При цьому ведеться пошук ще двох гравців. Цікаво, що нині в складі команди двоє учнів зі школи-інтернату «Славутинка» (наймолодшому гравцю 14 років). Це плоди діяльності благодійного фонду «МіСт» ім.Михайла Савенка, який влаштовував для дітей з інтернату безкоштоні відвідини мотобольних матчів.

За словами президента цього фонду (а також почесного президента міської Федерації мотоболу) Сергія Ісаєнка, ставку керівництво команди робитиме виключно на кам’янчан, відмовившись від практики запрошення на матчі легіонерів. Себто колишнього капітана команди Віталія П’янова навряд чи ми ще побачимо у формі кам’янчан. А новим капітаном, у результаті голосування, гравці обрали 19-річного Вадима Касапа, який демонструє хороший прогрес у грі. Вадим за останній місяць уже відчув вагу капітанської пов’язки:

– Звісно, приємно, що мене обрала команда, – каже він, – але, будучи капітаном, я маю багато обов’язків. Перш за все – відповідальність за дисципліну всього колективу. Також допомагаю в технічній роботі, зокрема й ремонті мотоциклів.

МОЛОДЕ «ПОДІЛЛЯ» НА ХВИЛІ РЕФОРМЯкщо перефразувати відомий усім вислів, то «Поділлю» насамперед потрібно тренуватися, тренуватися і ще раз тренуватися. Власне цим команда займалася взимку та продовжує нині. Наші мотоболісти покращують свою майстерність тричі на тиждень. Адже, щоб з майже нуля виховати боєздатний колектив, потрібен час і терпіння. Тож і цього року ми звертатимемо увагу не стільки на результати матчів, скільки на виховання нової плеяди гравців, якою можна було б пишатися в майбутньому.

Ну, і наостанок про матеріальний стан нашого мотобольного клубу (приємний факт: останнім часом ми цією темою завершуємо, а не починаємо статтю). «Поділля» другий рік поспіль продовжує підтримувати фінансово Благодійний фонд «МіСт» ім.Михайла Савенка. Завдяки цьому, гравці забезпечені найнеобхіднішим. Проте команда все одно гостро потребує небайдужих до мотоболу спонсорів. Адже навіть один виїзд на змагання – це для мотоболу вже чимала сума. Дивно, що з кам’янецьких «крупних» підприємців ніхто (!) не підтримує команду, на матчі якої місцеві вболівальники ходять сотнями. Вакансії вільні, панове!