Субота, 27 Квітня 2024 р.
1 Травня 2015

КАМ’ЯНЕЦЬКІ КЕНТАВРИ

Наш театр кінно-трюкового мистецтва «Козаки Поділля» успішно з’їздив на фестиваль «Кентаври-2015» і готується вдома організувати масштабніший турнір.

КАМ’ЯНЕЦЬКІ КЕНТАВРИ«Кентаври» проводилися 25-26 квітня, як зазвичай, у «Парку Київська Русь» (с.Копачівка, що поблизу Києва). Вершники змагалися у віртуозній їзді на упряжках і мистецтві джигітування.

Переможцем жіночого турніру стала кам’янчанка Олеся Шмирьова. Серед чоловіків ІІ місце зайняв Євген Білобородов (його молодший брат Олександр зупинився на четвертій сходинці). Загалом «Козаки Поділля» увійшли до трійки найкращих кінних колективів.

Наступний кінно-трюковий турнір проведуть уже наші «Козаки Поділля» 9-11 травня на Дністровсько-Подільській січі (с.Ісаківці). Це буде І Міжнародний фестиваль «Єднання епох». Першого дня кам’янчани боротимуться з білорусами і литовцями у кінному лицарському турнірі (змагання з такої дисципліни в Україні проводяться вперше). 10 травня вершники перевтіляться у козаків, а 11-го – братимуть участь у сучасному змаганні – конкур (подолання перешкод верхи на коні). Для глядачів організатори підготували чимало розваг і козацьку кухню.