Четвер, 28 Березня 2024 р.
15 Травня 2015

ЩО МОЖНА ВИТВОРЯТИ НА КОНЯХ?

9-11 травня на Дністровсько-Подільській січі, що в селі Ісаківці, відбувся фестиваль «Єднання епох». Середньовіччя, козацькі часи і сучасність об’єднали коні.

ЩО МОЖНА ВИТВОРЯТИ НА КОНЯХ?На середньовічні кінні змагання мали приїхати учасники із Литви та Білорусі, втім із різних причин не склалося. Російські вершники самі готові були позмагатися із нами, але організатори вирішили, що це не найкраща ідея. Тож спритність із враження цілі на скаку демонстрували лише кам’янчани із кінного театру «Козаки Поділля» (це брати Олександр та Євген Білобородови та Олексій Рєзін). Також вони змагалися в лицарському турнірі із кінних «зшибків» (нині в Україні, крім наших хлопців, таким ніхто не займається). Переміг Рєзін. Ще цього дня проводилися змагання із піших середньовічних боїв, де, крім нашої «Подільської хоругви», були задіяні «лицарі» із багатьох міст України.

Наступного дня «Українські козаки» з Києва, «Запорізькі козаки» із Запоріжжя та наші «Козаки Поділля» демонстрували джигітовку. Це різноманітні трюки верхи на конях, які подекуди здаються просто неймовірними. Відзначимо, що наше місто представляли як досвідчені вершники, так і молоді дебютанти.

Третього дня в Ісаківцях уже інша категорія вершників змагалася в конкурі – подоланні перешкод верхи на конях. У нашому місті таким не займається ніхто, тож на манеж вийшли професіонали з чернівецької «Трої» та хмельницького «Тамерлана». Кам’янчани ж продовжили вражати глядачів джигітовкою.

Покататися на конях могли і всі охочі гості фестивалю, для яких підготували розважальну програму.

Організатор заходу – Ілля Бунька, який вкладає душу в кінну справу та створену ним Дністровсько-Подільську січ. А ще вкладає чимало коштів, які й не покриваються платою за вхід на фестиваль. Але, мабуть, його справа варта більшої уваги та підтримки, адже мало хто в Україні може показати таке кінне видовище.