П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
26 Червня 2015

МІЖСЕЗОННЯ ЛЬВІВСЬКОГО ЛІДЕРА

Чи могли б ми раніше подумати, що кам’янецький баскетболіст може стати капітаном і найкращим бомбардиром головної львівської команди, що грає в Суперлізі? Щоправда, такому прогресу нашого Миколи Полюляка посприяло те, що «Політехніка-Галичина» пережила кризу і втратила багатьох сильних гравців. Із тих, хто залишився, Полюляк виділився найбільше.

Микола Полюляк

У Кам’янці ми його зустріли на баскетбольному тренуванні в спортзалі ДЮСШ №1.

– Для себе особисто можу цей сезон занести в актив, адже отримував більше ігрового часу, можливості себе проявити, – розповідає Микола. – Шкода лише, що команда не зуміла показати всього, на що спроможна. Колектив збирали за тиждень до початку чемпіонату, витривалості гравцям не вистачало. Але вже третє коло змагань можемо сміливо занести собі в плюс.

– Враховуючи те, що нині ти на слуху, не виникає думок перейти у сильнішу та стабільнішу команду?

– Звісно, такі гадки з’являються. Маю агента, який представляє мої інтереси, тому насамперед буду радитися із ним щодо продовження кар’єри чи то в Україні, чи за її межами.

– Навчання у Львові вже закінчив?

– Так, але воно ніколи не було перепоною, щоб залишити клуб. Річ у тому, що Львів уже як рідне місто – я там із 2007 року. «Політехніка» серед тих клубів, які наступний сезон можуть і не розпочати, але сподіваюся, що вихід знайдеться. Дуже хочу, аби у Львові клуб продовжував грати у Суперлізі.

– Міжсезоння проведеш у Кам’янці?

– У мене відпустка аж до серпня, але потрібно постійно тренуватися, щоб не втратити фізичної форми. Тому більше часу проводитиму у Львові, де краща база для тренувань. Перебуваючи в Кам’янці, тренуюся з командою «Ді Ді Бао», де колись грав, згадую минулі часи. Думаю, їм також приємно потренуватися зі мною.