П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
3 Липня 2015

РОЗГРОМ СВОЯКІВ

«Поділля» – «Фортеця» – такий анонс мотобольного матчу донедавна складно було уявити. 30 червня на мотобольному стадіоні у товариській грі зійшлися дві кам’янецькі команди. Та спочатку екскурс в історію.

РОЗГРОМ СВОЯКІВВівторковий матч анонсувався як перша гра між кам’янецькими командами. Втім 75-річний лаборант ПДАТУ Анатолій Паціоркевич стверджує, що у 60-х роках, коли він був граючим тренером мотобольної команди сільгоспінституту, вони проводили товариські ігри з кам’янецьким ДТСААФом. Правда, ті матчі півстолітньої давнини проводилися на футбольному полі, адже мотобольного ще не існувало в місті. Та мабуть, це й не принципово. Адже гру між «Поділлям» і «Фортецею» назвати дербі теж можна лише умовно: у Кам’янці є лише одна команда, яка просто поділилася на дві, аби подарувати глядачам мотобольне свято. Такий крок виправдав себе: велика трибуна стадіону була майже заповнена – глядачі сумували за мотоболом.

Керівники команди намагалися урівноважити обидва склади, які різнилися контингентом. У «Поділлі» зібралися досвідчені мотоболісти: Денис Кшемінський, Денис Комендант, Вадим Грушковський, а також Віталій Янішен, Дмитро Дмитриченко й Анатолій Яковчук, котрі тренуються віднедавна. За «Фортецю» грала молодь, однак найперспективніша, – Вадим Касап, Олексій Пастух, В’ячеслав Янішен, Олег Склярук, Ярослав Пастух і Микола Гомілко. Тренер команд – Володимир Тіт (наставник Володимир Даниляк відійшов від мотоболу через зайнятість власними справами). 

Утім рівної гри не вийшло. Досвід – велика сила. На неквапні атаки «Фортеці» «Поділля» відповідало стрімкими і результативними контратаками. У першій чверті за останніх двічі забив Денис Кшемінський, у наступній 15-хвилинці він же оформив хет-трик. А от у третій четвертині ініціативу перехопила «Фортеця». Молодого капітана Вадима Касапа можна назвати головним відкриттям цього матчу. Він найбільше часу перебував із м’ячем і наніс багато ударів по воротах суперника. На жаль, жодного разу м’яч не втрапив у сітку, в чому велика заслуга воротаря «Поділля» Вадима Грушковського. Зате Денис Кшемінський був на висоті: в останній чверті він забив іще тричі, довівши рахунок до 6:0.

Чемпіонат України, ймовірно, розпочнеться у вересні (принаймні, хочеться в це вірити). Складно спрогнозувати, який результат здатне показати «Поділля», але, порівняно з минулим роком, команда відчутно виросла.

Вдячність за підтримку благодійному фонду «МіСт» ім.Михайла Савенка.