Середа, 24 Квітня 2024 р.
28 Серпня 2015

ВИВЧАЛИ ЗОРІ З ТРОТУАРУ

Послідкувати за Сатурном і знайти улюблене сузір’я, побачити плями на Сонці та відкрити для себе кратери на Місяці. Такою можливістю 19 серпня скористалися чимало кам’янчан, прийшовши ввечері на майдан Відродження.

ВИВЧАЛИ ЗОРІ З ТРОТУАРУВідкрити ж перехожим зоряне небо крізь телескопи взялися керівник астрономічного гуртка при ЦДТ Людмила Ромарнюк, учитель фізики НВК №17 Лідія Лізнюк і колишній учень цієї школи Олександр Сторожук, який навчається на радіофізичному факультеті столичного вишу. Власне студент-фізик і став ініціатором заходу з назвою «Вечір тротуарної астрономії».

– Ще під час навчання у школі Олександр захопився астрономією, мав свій телескоп і лазерну указку, відвідував гурток, їздив на обласні та всеукраїнські олімпіади, звідки привозив призові місця, – каже Людмила Ромарнюк. – А нещодавно він зателефонував та запропонував провести в місті такий захід. Ми з Лідією Лізнюк вирішили допомогти, прихопивши й свої телескопи. Тим більше, що саме в серпні найкраще зоряне небо. Крім того, думаємо, що популяризація астрономічних знань має неабияке значення.

Прилади для спостереження за зірками, встановлені на майдані Відродження, привернули увагу багатьох охочих помилуватися зорями. Їхнє захоплення свідчить про те, що захід, проведений уперше, вочевидь, стане не останнім.