Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
18 Вересня 2015

ВІДГОСТЮВАЛИ

У гостях – «холодний душ». Кам’янецьке мотобольне «Поділля» всі виїзні матчі чемпіонату України провело одним махом 10-13 вересня. Та покласти бодай одне очко у свою «скарбничку» кам’янчанам не вдалося.

ВІДГОСТЮВАЛИВиїзди на матчі останніми роками завжди були фінансовою проблемою нашої команди. Якщо витрати на проведення домашніх матчів можуть покритися за рахунок проданих квитків, то на виїзди треба шукати спонсорів. Відверто кажучи, ігри протягом чотирьох днів поспіль точно не сприяють успіху. Зважаючи на матеріальну скруту нашої команди, організатори чемпіонату дозволили провести таке турне. Та не будемо гнівити долі, добре, що взагалі поїхали. Єдиний, хто підставив плече і допоміг команді з виїздом, – Дмитро Савенко (засновник благодійного фонду «МіСт» ім.Михайла Савенка), який уже впродовж півтора року підтримує «Поділля».

Але повернемося до ігрових аспектів. Усі, хто розуміється на мотоболі, особливо й не очікували на успіх нашої команди. Чи можуть юнаки, які тренуються хто рік, хто півтора, обігравати майстрів спорту, котрі десятки років займаються мотоболом? Може б, і змогли, якби проводили по 20-30 матчів на рік, а не 7-8. Ми ж обрали довгий, але надійний шлях до вершини.

Ще одна суттєва втрата для «Поділля» – не зміг поїхати на матчі найкращий бомбардир і найдосвідченіший гравець команди Денис Кшемінський. Тож одразу стало зрозуміло, що багато голів ми не заб’ємо. Власне, забили лише один. Його автор – Вадим Касап, який у першому матчі чемпіонату відкрив лік своїм голам в офіційних матчах. Це була крапля меду в бочці дьогтю.

Отож, результати виїзних матчів: «Восход» (Вознесенськ) – «Поділля» – 11:1; «Колос» (Нові Санжари) – «Поділля» – 4:0; «Дружба» (Мачухи) – «Поділля» – 7:0; «Нива» (Вишняки) – «Поділля» – 11:0.

Очевидцями цих ігор ми не були, тож попросили пояснити, в чому причина таких розгромних поразок капітана «Поділля» Вадима Касапа:

– Середній вік нашої команди – 19 років, а більшість суперників віком 40-50 років, їхній досвід зіграв свою роль, – розповідає він. – А ще нас підводила техніка. В інших команд мотоцикли новіші та швидші, ми просто не встигали повертатися з атаки в захист. Бувало, що мотоцикли ламалися, і на полі грали лише двоє. Але я на 100% впевнений, що вдома ми зіграємо краще.

Що ж, ловимо Вадима на слові.

А ще процитуємо капітана «Дружби» Олега Тарана, який після матчу із нашою командою сказав:

– Було нелегко, проти нас грала бойова молода команда. В цих хлопців ще мало досвіду, проте коли вони як слід «обкатаються», то будуть грізною силою.

Наступну гру в чемпіонаті «Поділля» проведе 29 вересня – прийматиме вдома «Дружбу» з Мачухів. Але до того часу в «Поділля» буде хороша практика. Наша команда 19-20 вересня візьме участь у Міжнародному турнірі пам’яті Василя Коростеля в Дубровиці (Рівненська область). Суперниками будуть «Нива» (Вишняки) та «Юність» і «Автомобіліст» з білоруського Пінська.