П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
25 Вересня 2015

КОГО ВТРАТИЛО І ЗНАЙШЛО «ДІ ДІ БАО»

КОГО ВТРАТИЛО І ЗНАЙШЛО «ДІ ДІ БАО»Зміна головного тренера, нові гравці, дитячі перспективи та небачені досі турніри – у кам’янецького баскетбольного клубу «Ді Ді Бао» назбиралося чимало новин, про які нам розповів його президент Андрій Бойко.

Взагалі в нашій країні нині дещо смутні часи для баскетболу. Суперліга не знайшла спільної мови із Федерацією баскетболу України, тож, імовірно, паралельно будуть проводитися два турніри, кожен із яких претендуватиме стати головним у державі. На Вищу лігу чекатимуть певні трансформації. А от перша ліга, де власне і виступають кам’янчани, швидше за все не зазнає змін. Тож наша команда може планомірно готуватися до сезону.

Основну новину про стан команди складно окреслити словами позитивно чи негативно. Головному тренеру та гравцю «Ді Ді Бао» Євгену Федорову запропонували стати асистентом тренера в його рідному БК «Кременчук», який цьогоріч гратиме у Суперлізі. З одного боку, можна порадіти за прогрес тренера, з іншого – шкода, що хороший спеціаліст залишив Кам’янець. Тепер шанс випробувати себе в ролі керманича першолігової команди отримає Станіслав Телебей – молодий тренер баскетболістів К-ПНУ ім.Івана Огієнка (свою ігрову кар’єру він, на жаль, завершив через травму).

Є зміни і в складі гравців «Ді Ді Бао». Команду з різних причин залишили Вадим Бабич, Олександр Жигульов та Олександр Шашков. Мабуть, не побачимо ми в команді й зіркового ветерана Віктора Кобзистого. Втім ці втрати не повинні позначатися на результаті. Значно цікавіше поповнення. Найгучніше – 22-річний уродженець Южного (Одещина) Анатолій Конєв, який раніше виступав у вищолігових командах Івано-Франківська, Миколаєва і Одеси, а також у Суперлізі за «Дніпро-Азот» (Дніпродзержинськ).

– Знаю, що в «Ді Ді Бао» великі перспективи на майбутнє. Та й ваше затишне місто мені сподобалося, думаю, що переїду сюди на постійне проживання, – прокоментував нам свій перехід Анатолій.

Також до Кам’янця приїхали 17-річні таланти з Маріуполя, які раніше грали за дубль «Азовмашу», – Євгеній Анатолій КонєвХарлампович і Денис Бондаренко, а також Артем Новіков, який виступав у Вищій лізі за білоцерківський «СпортЛіцей». Із головною командою міста набиратимуться досвіду й четверо кам’янецьких школярів-старшокласників: Назар Стадник, Максим Зинзюк, Юрій Коваль і Юрій Гетманенко.

Зі старого складу в команді також залишаються Юрій Головинський, Антон Бродзянський, Дмитро Неволін, Максим Максимчук, Юрій Булавін, а також підприємці Андрій Конюшенко та Андрій Бойко, які вдвох вже багато років спонсорують «Ді Ді Бао». Хоча команда потребує більшої уваги від влади та потенційних благодійників, адже в Кам’янці з ігрових видів спорту лише баскетболісти та мотоболісти виступають на високому рівні (якщо не рахувати дитячі, студентські чи ветеранські колективи).

– Наразі ми працюємо над фізичною витривалістю, а з жовтня почнемо відпрацьовувати тактику. Тренуємося п’ять-шість разів на тиждень, – розповідає Андрій Бойко. – Команда омолодилася і, гадаю, цьогоріч буде сильнішою. Також ми розробили програму розвитку баскетболу в нашому місті. Хочемо створити планомірну вертикаль: від підготовки дітей, яким допомагатимемо виїжджати на змагання, до становлення зрілих гравців.

А 9-11 жовтня в Кам’янці плануємо провести баскетбольний турнір за участі як дитячих команд, так і дорослих. Зокрема, запросимо й деякі команди із Суперліги.

Матчі першої ліги чемпіонату України з баскетболу розпочнуться орієнтовно через місяць.