Четвер, 28 Березня 2024 р.
9 Жовтня 2015

ВЕЛОСИПЕДНІ ВИХІДНІ

ВЕЛОСИПЕДНІ ВИХІДНІМинулий вікенд, мабуть, став «найвелосипеднішим» в історії нашого міста. Адже в Кам’янці відбувся чемпіонат України з маунтенбайку, етап Кубка України з кантрі-кросу, а також масштабний велопробіг.

Мабуть, дехто ще пам’ятає, як декілька років тому в Кам’янці працював велосипедний клуб «Золоті колеса», вихованці якого серйозно займалися велоспортом. Згодом його розформували, а тренер Андрій Саражинський переїхав працювати до Хмельницького. Втім час усе повернув на свої місця: обласний центр велоспорту знову переїжджає до нашого міста разом із Саражинським.

Як стверджує Андрій, до кінця цього місяця в Кам’янці буде оформлено новий клуб, хоча заняття з вихованцями (серед яких і досвідчені хмельничани, які приїхали до нашого міста на навчання) вже проводяться. За ініціативою Андрія Саражинського та підтримки магазину «Veloman extreme», у Кам’янці провели і вищезгадані турніри. Правда, корінні кам’янчани ще не готові змагатися на такому рівні – близько 80 учасників приїхали до Кам’янця з усієї України і подарували справжнє видовище. Такі велотраси, як у нас, мабуть, мало які міста можуть запропонувати.

Тепер детальніше про змагання. Чемпіонат України з маунтенбайку (крос-кантрі елімінатор) проводився у сквері «Гунські криниці». Учасникам доводилося і спускатися до водойми, і підніматися, долаючи на велосипедах сходинки та інші перешкоди. Водночас стартували по чотири спортсмени, з яких половина відсіювалася – і так до фіналу. Серед юніорок перемогла Христина Радіонова, срібло у Ніни Грузевич (студентки К-ПНУ ім.Івана Огієнка).

ВЕЛОСИПЕДНІ ВИХІДНІНе менше вразив і Кубок України з крос-кантрі (до речі, це олімпійський вид спорту), що проводився неподалік від Старої фортеці. Велосипедисти піднімалися на вали, їхали по їхніх вузьких гребенях, долали вкрай стрімкі спуски, з’їжджали у каньйон Смотрича, перетинали міст на інший берег, піднімаючись майже до пам’ятника Семи культур, і звідти поверталися назад. Дистанція нараховувала близько 4,5 км. Причому чоловіки за 1 год. 45 хв. мали подолати 8 таких кіл, жінки та юніори – 7, юніорки – 6.

Окремо варто згадати і про велопробіг (до нього також долучилися квадроцикли). Він зібрав майже 300 учасників, серед яких і міський голова Михайло Сімашкевич, котрий допомагав організовувати заходи.

Велосипедні вихідні вдалися, а організатори запевнили, що наступного року Кам’янець теж буде плацдармом турнірів. А може, й кам’янецькі велосипедисти вже зможуть більш масово позмагатися.

Партнери турніру: магазини «Ювелір-капітал», «Котелок», ТМ «Вікно-Плюс», «Нова

Будова», ПП Федоришин, ПП Анатолій Соболь, страхова компанія «PZU», податковий коледж, об’єднання підприємців «Сімка».