Четвер, 09 Травня 2024 р.
6 Листопада 2015

НЕЗДОЛАННИЙ ЧЕМПІОН

«Фортеця-К-ПНУ» у чемпіонаті міста з футболу пам’яті Михайла Лук’яненка обіграла всіх суперників із розгромним рахунком. Центральний стадіон ім.Г.Тонкочеєва.

 Матчі V туру: «ПДАТУ» – «ЗМІ-FNB» – 0:0; «Фортеця-К-ПНУ» – «Центр ПТО» – 3:0.

Найкращими гравцями у чемпіонаті міста визнали: Володимира Муляра («Фортеця-К-ПНУ»), Валерія Гладкого («ПДАТУ»), Романа Радзівона («Буревісник»), Даніїла Марчука («ЗМІ-FNB»).

 Власне, мало хто сумнівався, що команда національного університету знову виграє чемпіонат Кам’янця. Поки що в місті не народилася «друга сила». 

Фортеця-К-ПНУ

– Рахували, скільки разів за свою історію були чемпіонами міста? – запитуємо в тренера «Фортеці-К-ПНУ» Івана Стасюка. 

Відколи працюю в університеті, а це з 2003 року, ми чотири рази брали участь у чемпіонаті міста й були незмінними чемпіонами – 2005, 2006, 2014, 2015-го (довгий час у місті футбольна першість не проводилася. – Прим. авт.). Статистикою за всю історію, на жаль, не володію

– Відчували бодай якусь конкурентоспроможність суперників? 

Звичайно. Суперники показували хорошу гру, і жодна перемога, незважаючи на рахунок, просто так нам не давалася. У кожній команді, крім «Центру ПТО», грали студенти або випускники національного університету імені Івана Огієнка. 

– Іване Івановичу, а як оціните турнір та яким його бачите в майбутньому? 

– Великий плюс, що чемпіонат взагалі відбувся, адже команди-учасники збиралися дуже натужно. Мінус – у малій кількості команд. Крім того, не всі найкращі гравці міста брали участь. І все-таки хочу подякувати організаторам змагань

Я завжди вірю в краще майбутнє. Кам’янець-Подільський – футбольне місто, яке заслуговує на сильний чемпіонат і команду майстрів. Вважаю, що в чемпіонаті повинні змагатися мінімум десять команд, проводитися він має у два кола (весна-осінь). Паралельно варто провести Кубок міста. 

Зауважимо, що під час чемпіонату міста команда національного університету брала участь і в XII літній універсіаді України, де посіла V місце.

 Тепер щодо інших учасників міської першості. Команда ПДАТУ одночасно і омолодилася, і «наростила м’язи». Продемонструвавши непогано організовану гру, вона здобула ІІ місце. Бронзовий призер «Буревісник» (створений на базі другої команди К-ПНУ ім.Івана Огієнка) цьогоріч теж виглядав доволі солідно. Друга сходинка від нього була не далеко – на відстані пропущеного з пенальті гола. «ЗМІ-FNB», який торік у чемпіонаті міста виборов ІІ місце, повторити успіх не зумів. Підвела слабка реалізація моментів. Подільський центр ПТО не склав конкуренції суперникам, але все одно заслуговує на похвалу. Це єдиний заклад серед кам’янецьких коледжів (училищ), що заявився на чемпіонат (причому другий рік поспіль). Хочеться, аби інші кам’янецькі коледжі взяли приклад, тоді й чемпіонат стане цікавішим.

 Також зазначимо, що, крім міської Федерації футболу та міськвідділу молоді та спорту, до організаційних моментів чемпіонату долучався Інтернет-провайдер «FNB». Чекаємо, що наступного сезону більше підприємців простягнуть руку допомоги кам’янецькому футболу.