П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
20 Листопада 2015

ЕКСТРИМ ВДАВСЯ!

ЕКСТРИМ ВДАВСЯ!Різноманіття техніки, яка гасала, підстрибувала, літала та борсалася у багнюці, заманювало всіх на технофестиваль екстремальних видів спорту «Benzin». Заходи, що відбувалися 14-15 листопада на автодромі поблизу Колибаївки, таки викликали ажіотаж.

Центральною подією фестивалю став фінал чемпіонату України «Ukrainian Cross Country» (перегони на квадроциклах і баггі). У різних категоріях змагалися 44 екіпажі з багатьох міст України. Серед них було й четверо кам’янчан. У призери потрапив Даніїл Борейко – ІІ місце, Сергій Мазур став четвертим, Віктор Зелінський – сьомим (клас Hard ATV), Олександр Пасічник у класі Medium посів п’яту сходинку.

Під час змагань трапилася і одна пригода. Львівський екіпаж баггі не впорався на трампліні з керуванням і, зробивши у повітрі подвійне сальто, приземлився на дах. На щастя, спеціальний каркас машини зберіг екіпаж від травм, а вражаюче відео вирушило підкорювати простори Інтернету.

Того ж дня кам’янецькі потужні БРДМи затіяли видовище для глядачів – зім’яли і розірвали старенького «Москвича», підготовленого для знищення. Нагадували про себе і невеличкі літаки та повітряні кулі, котрі літали неподалік від фестивального табору.

ЕКСТРИМ ВДАВСЯ!Наступного дня на глядачів чекало ще більше видовищ. Під час квадротріалу на кубок «Українського кристалу» гонщикам доводилося долати бар’єри з кам’яних брил, колод, болота та інших перешкод. З 18 учасників 8 представляли наше місто, щоправда, в призери не потрапили.

Багато глядачів зібрали і змагання джип-рейсинг «4х4». Потужні кросовери долали складну трасу, головною родзинкою якої була глибока яма з багнюкою. Серед 24-х сміливців спробували «кінські сили» й 10 кам’янецьких екіпажів. Із них Денис Гнапінський посів ІІ місце, а Олександр Кориткін – ІІІ.

Розважали глядачів показові виступи мотокросу – гонщики, серед яких чимало кам’янчан, високо підстрибували на трамплінах. Також наш Сергій Мазур показав шоу з аквабайком на місцевому ставку. Лише польоти на паратрайках довелося відмінити через сильний вітер.

ЕКСТРИМ ВДАВСЯ!Забезпечили на фестивалі й культурну програму: розваги для дітей, різні атракції та концертні виступи.

Організувала фестиваль міська Асоціація готельєрів і рестораторів за підтримки міської, районної влади та багатьох партнерів. Втім за спортивну частину відповідав Геннадій Трушев, який теж займається гонками на квадроциклі.

– Приємно слухати схвальні відгуки про фестиваль від учасників і глядачів, яких приїхало близько чотирьох тисяч, – каже він. – Гості розповіли, що такого поєднання техноспорту в Україні ще не бачили. Плануємо надалі розвивати фестиваль. Можливо, дещо змінимо формат, аби людям було цікавіше.