П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
4 Грудня 2015

ЗІГРАЛИ КВАРТЕТОМ

У чемпіонаті міста з волейболу, що проводився у листопаді в два кола, перемогу здобули «Аматори».

«Аматори»Якщо комусь здається, що безконтактна гра волейбол програє у видовищності іншим ігровим видам спорту, то зазначимо цікавий факт: на волейбольні матчі у спортзал національного університету глядачів приходило більше, ніж на деякі матчі футбольної першості міста. Щоправда, змагалися лише чотири команди: «Аматори», «Індустрія», ПДАТУ та коледж ПДАТУ. Зате інтрига трималася майже до останнього. Після першого кола коледж та університет ПДАТУ з «Аматорами» мали однакову кількість очок. Та в другому колі «Аматори» з рахунком 3:0 обіграли всіх суперників. Утім їхні перемоги були не такими простими, як здається на перший погляд. Скажімо, програючи коледжу ПДАТУ партію з рахунком 19:23, вони зуміли виграти – 29:27. У наступній партії «Аматори» виграли, програючи – 16:20. Цікаво, що у протистоянні між коледжем та університетом ПДАТУ перемогли молодші колеги – 3:1. Команда індустріального коледжу свої поєдинки програла.

Найкращими гравцями визнали Олега Білінського («Аматори»), Максима Манькевича (коледж ПДАТУ) та Ігоря Кузенка (ПДАТУ).

Детальніше розповімо про чемпіонів. Команду «Аматори» створено цього року граючим тренером і викладачем Миколою Прозаром зі студентів К-ПНУ ім.Івана Огієнка та підсилено досвідченими гравцями Сергієм Головатим та Андрієм Левицьким. Взагалі у національного університету є основна волейбольна команда, котра регулярно перемагає в чемпіонаті України серед студентів, але там грають професійні волейболісти, котрі виступають у суперлігових клубах, тож у першості міста їх не залучали. Через це «Аматори» й обрали собі таку назву, хоча, по суті, аматорами є гравці всіх команд чемпіонату Кам’янця.

– У місті є три рівні команди, – відзначив тренер Микола Володимирович. – Ми з коледжем та університетом ПДАТУ часто зустрічалися в товариських іграх: і вигравали, й програвали, тому шанси в усіх були однаковими. «Індустрія» слабша, але там хлопці високі та перспективні. Переломним моментом стали наші вольові перемоги, але свою найкращу гру ми показали в останній день змагань.

Окремо скажемо і про формат змагань. У попередні роки чемпіонати міста проводили впродовж одного тижня. Теперішній формат у два кола зробив змагання тривалішими та цікавішими. Але наші волейболісти прагнуть ще більшого.

ЗІГРАЛИ КВАРТЕТОМ– За попередньою домовленістю між мною і тренерами Тетяною Хрунь із ПДАТУ, Володимиром Сінькевичем із коледжу ПДАТУ, Сергієм Баланом з індустріального коледжу ми хочемо організувати багатоетапний чемпіонат міста, – розповідає Микола Прозар. – Кожен навчальний заклад прийматиме в себе один тур. Половина турніру відбудеться у лютому – квітні, друга – у жовтні – грудні. Паралельно варто провести Кубок, а наприкінці – і Суперкубок міста. Є люди, є бажання, тож будемо працювати.

Волейбол у нашому місті робить певні прогресивні кроки (а ветеранські команди взагалі славляться на всю Україну), але матеріальної підтримки, на жаль, командам не вистачає.