П'ятница, 29 Березня 2024 р.
18 Грудня 2015

ЗІ СТРІЧКАМИ, М’ЯЧАМИ ТА БУЛАВАМИ

ЗІ СТРІЧКАМИ, М’ЯЧАМИ ТА БУЛАВАМИТендітних дівчат різного віку з багатьох міст України в нашому місті зібрав Відкритий чемпіонат області з художньої гімнастики. Свято грації та краси відбулося 12-13 грудня у спортзалі ДЮСШ №1.

Насамперед знову хочеться зачепити тему відсутності в Кам’янці спортивного палацу з місцями для глядачів. Тим більше, що художня гімнастика – це не просто змагання, це захопливе видовище, яке могло б збирати чималу публіку. Але спортзал ДЮСШ №1 вміщає хіба що батьків учасниць. Зазначимо, що далеко не кожне місто може похвалитися секцією з художньої гімнастики. А ми маємо що показати, але не маємо належних для цього умов. Така проблема зачіпає й інші види спорту.

Втім емоції під час виступів у юних гімнасток все одно переливалися через край.

Іноді трапляється, що організатори турнірів штучно надають їм ваги, скажімо, іменуючи всеукраїнськими змаганнями між кількома областями. Тут усе було навпаки: в афіші писали про Відкритий чемпіонат області, а змагалися гімнастки з Києва, Львова, Одеси, Вінниці, Чернівців, Хмельницького, Рівного, Херсона, нашого міста та інших. Усього 220 учасниць із 18 команд.

Серед кам’янчанок із ДЮСШ №1 за програмою кандидатів у майстри спорту 2001-02 рр.н. перемогли Марія Шлапай і Єлизавета Заводовська. За програмою І розряду – Єлизавета Матвійчук та Вікторія Шиленкова. У молодших вікових категоріях І місця здобули: Вікторія Олійник, Анастасія Коваль, Єлизавета Вілачева, Валерія Вишневська та Роксолана Білова; ІІ місце – Єлизавета Прокопчук, Даяна Руда, Катерина Боль, Єва Репневська, Анастасія Ковальська; ІІІ – Єлизавета Кузовенкова, Надія Гончарук, Вероніка Козачук, Софія Маковська, Варвара Локай, Діана Стефанцева, Тетяна Рольська, Валерія Спасюк, Валерія Лобанська.

Тренери: Надія Веремеєнко та Катерина Олійник. Хореограф Галина Чукань.