Четвер, 25 Квітня 2024 р.
7 Січня 2016

НА КАНІКУЛИ – ІЗ М’ЯЧЕМ!

«Поділля» (молодша вікова група)Під патронатом газети «Подолянин» уже вдванадцяте перед завісою року відбувся традиційний турнір із міні-футболу серед команд ДЮСШ №2 пам’яті Ігоря Сапєшка.
12 команд у трьох вікових категоріях змагалися у спортзалі НВК №17.
Серед наймолодшої категорії (2004-05 рр.н.) перемогу здобула команда «Поділля». Її склад: Олександр Муляр, Роман Ратовський, Андрій Побережний, Роман Коренков, Даніїл Войнаровський, Назар Зварич, Давид Стрільчук, Владислав Грушко, Олександр Савчук, Валерій Дібаєв, Максим Татаринцев, Андрій Макогнюк, Денис Білан. Тренери: Олексій Муляр і Володимир Лукашевич. ІІ місце – «Форвард» (тренер Віктор Залісний); ІІІ – «Атланта» (тренер Павло Ясінський).
Серед гравців 2002-03 рр.н. переміг «Імпульс». Склад: Анатолій Матійчук, Данило Швидкий, Іван Олійник, Максим Лямін, Михайло Аносов, Владислав Понтус, Максим Плінський, Микола Саворона, Владислав Бриндак, Давид Самборський, Ярослав Проданюк, Дмитро Ковальчук. Тренер Володимир Пташник. ІІ місце – «Автосонік» (тренер Володимир Лукашевич);
ІІІ – «Форвард» (тренер Віктор Залісний).
«Імпульс» (середня вікова група)У змаганнях найстаршої вікової категорії (2000-01 рр.н.) теж перемога в «Імпульса». Склад: Олександр Ільков, Максим Іванішин, Іван Олійник, Артем Малик, Володимир Козлов, Артем Балан, Михайло Косінов, Максим Шмігель, Владислав Швець, Владислав Лук’янчук. Тренер Володимир Пташник. ІІ місце – «Автосонік» (тренери Володимир Лукашевич і Олексій Муляр);
ІІІ – «Форвард» (тренер Віктор Залісний).
– Вихованці нашої спортшколи постійно брали участь у турнірах під час весняних і осінніх канікул, – розповідає головний організатор змагань Володимир Пташник. – А 12 років тому ми з першим головним редактором газети «Подолянин» Віталієм Бабляком ініціювали турнір і на зимові канікули. Відтоді «Подолянин» постійно підтримує змагання, хоча Віталій Петрович, на жаль, відійшов у вічність. Із 2007 року, після того, як пішов із життя наш старший колега Ігор Сапєшко, турнір названо на його честь.
– Помічаєте серед вихованців ДЮСШ нові таланти?
– Талановитих дітей у Кам’янці-Подільському взагалі дуже багато. І здібні гравці виявляються щороку. Але, на жаль, перешкоджають матеріальні проблеми. Десять років поспіль команда ДЮСШ №2 представляла наше місто в дитячо-юнацькій футбольній лізі України. Та 2015 року ми вперше не брали в ній участі, а грали лише в обласних змаганнях ДЮФЛ. Якщо раніше коштів виділяли мало, то тепер практично не виділяють. «Імпульс» (старша вікова група)До того ж цього року ціни на виїзні витрати зросли.
Але найгірше, що в Кам’янці немає професійної футбольної команди. Адже дітям потрібно на щось рівнятися, прагнути потрапити на вищий рівень. Тому щороку 8-10 дітей (для їхнього прогресу) ми віддаємо в дитячо-юнацькі команди інших міст, які грають у ДЮФЛ України. От серед учасників нашого турніру грав Іван Олійник, який переїхав займатися в Олімпійський коледж імені Івана Піддубного, що в Києві. Олексій Харіпов та Ілля Суботін нині в УФК «Львів», Віталій Дробізов, Артем Лівандовський і Артур Безпалько – в хмельницькому «Поділлі». Антона Шокальського запрошують займатися в київську «Оболонь-Зміну». А перелік тих, хто в попередні роки вийшов із нашої ДЮСШ, можна продовжувати ще довго. Та всі ці хлопці могли б славити своє місто, якби в ньому була доросла команда.
Я вже протягом багатьох років кажу, що для нашого молодіжного і туристичного міста футбол дуже потрібен. Крім того, ми витрачаємо чимало грошей на медицину, та чи не краще вкладати їх у профілактику, заохочення до здорового способу життя, залучення дітей у спортивні секції. Ну, а футбол – спорт номер один у світі.