Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
15 Квітня 2016

ШОУ ЗАОКЕАНСЬКОГО ПОХОДЖЕННЯ

Нарешті ми побачили, чим так захоплюються американці.

9 квітня на стадіоні національного університету вперше в нашому місті відбувся матч з американського футболу між кам’янецькими «Титанами» та хмельницькими «Гладіаторами».

ШОУ ЗАОКЕАНСЬКОГО ПОХОДЖЕННЯВостаннє стільки публіки збиралося тут, мабуть, під час трансляції матчів «Євро-2012». Завітали багато студентів, адже «Титани» представляють К-ПНУ ім.Івана Огієнка. Побачити наживо гру з американських кінофільмів, звісно, цікаво. Але, підозрюю, кам’янецькому глядачу ще варто розібратися в тонкощах правил цього виду спорту, аби зрозуміти, що відбувається на полі. Арбітри, до речі, приїхали із Вінниці. Емоційності грі додавали виступи черлідерів – дівчат, котрі танцювали і гучно підтримували нашу команду.

Втім перейдемо до спортивної складової. Якщо хмельницькі «Гладіатори» вже грали в першій лізі України, то кам’янецькі «Титани» взагалі дебютували як самостійна команда (деякі наші гравці мають досвід виступів за тих же «Гладіаторів»). Тож хмельничани явно переважали силою, їхня перемога з рахунком 44:6 свідчить сама за себе. Зате коли «Титани» здобули один тачдаун (забіг гравця з м’ячем в очкову зону, за який нараховуються 6 очок), для них, як і для глядачів це вже була радість – щось та й вийшло.

Після матчу відзначали найкращих гравців обох команд. У «Титана» найкращим гравцем захисту назвали Олександра Глущенка (легіонера з Хмельницького), нападу – Віталія Бабійчука. А згодом гравців ще довго не відпускали охочі з ними сфотографуватися. Що ж – феєрія вдалася!

– Ми поставили мету зробити шоу для глядачів і отримати насолоду від гри, – розповідає капітан «Титанів» Сергій Полюх. – Одержали багато позитивних емоцій, вдячні вболівальникам за неймовірний заряд енергії. Правда, є гіркий присмак поразки. Побачили помилки, над якими треба працювати.

Восени плануємо взяти участь у кубкових турнірах, а вже з наступного року заявитися на чемпіонат України, тож будемо готуватися.

Команда «Титани» дякує міській владі та К-ПНУ ім.Івана Огієнка за підтримку.