П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
15 Квітня 2016

ПЕРШИЙ КУБОК ПЕТРОВА

Минуло вже понад рік, як не стало заслуженого тренера України з футболу Олександра Петрова. І, мабуть, ніхто не сумнівався, що його пам’ять вшановуватимуть футбольним турніром. Меморіальні змагання відбулися 8-10 квітня на Центральному стадіоні ім.Г.Тонкочеєва.

ПЕРШИЙ КУБОК ПЕТРОВАВідкриття та закриття турніру відвідали високопосадовці, приїхав голова обласної Федерації футболу Ігор Хіблін, випускник національного університету, чемпіон світу з легкої атлетики Іван Гешко. Виступив і син Олександра Петрова Андрій, який не лише продовжує справу батька, тренуючи другу команду університету, а й працює арбітром.

Змагалися 4 команди за коловою системою: кам’янецька «Фортеця», «КАМ» (с.Бурдяківці Борщівського району), «Матрікс» (с.Клішківці Хотинського району) та ФК «Дунаївці».

Розпочався турнір матчем «Фортеці» та «КАМу». Наші суперники в першому таймі відкрили рахунок, на початку другого його зрівняв Алішер Якубов. Далі обидві команди мали багато моментів, але бурдяківчани їх реалізовували краще. Забиваючи в контратаках, вони перемогли – 1:3. «Матрікс» із «Дунаївцями» зіграв внічию -1:1.

У наступному турі «Фортеця» зійшлася з «Матріксом». Кам’янчани знову пропустили першими, але цього разу реабілітувалися: в першому таймі Владислав Полторацький зрівняв рахунок, а в другому Олег Зубик, Олександр Заковоротний і Артем Сосніцький довели справу до розгромної перемоги – 4:1. «КАМ» обіграв «Дунаївці» – 2:1.

У завершальний день «КАМ» здобув третю перемогу (обіграв «Матрікс» – 2:0) і завоював Кубок. А от «Дунаївці» чомусь не приїхали на гру з «Фортецею». Кам’янчани отримали технічну перемогу, але, щоб не розчаровувати глядачів, провели товариську гру з кульчієвецьким «Олімпом». Кульчіївці гідно протистояли міській команді, та все ж у другому таймі пропустили голи від Олександра Заковоротного та Володимира Муляра (з пенальті) – 0:2. Отож, «Фортеця» здобула срібні медалі, бронза – у команди з Клішківців.

Організатори дякують міській та обласній федераціям футболу, нардепу Володимиру Мельниченку та директору БВТ «Рокор-ЛТД» Олександру Конюшенку.