Субота, 20 Квітня 2024 р.
29 Квітня 2016

«ДІ ДІ БАО» МОЖЕ ПИШАТИСЯ

Кам’янецька команда «Ді Ді Бао» посіла ІІ місце в першій лізі України з баскетболу. Це найбільше досягнення не лише нашої команди, а й на баскетбольних теренах усієї Хмельниччини.

«ДІ ДІ БАО» МОЖЕ ПИШАТИСЯВирішальний етап відбувся 23-24 квітня в Івано-Франківську. У півфіналі кам’янчани зійшлися із БК «Житомир». Гра виявилася рівною, навіть довелося брати овертайм, у якому переміг «Ді Ді Бао» – 78:73. А от у фіналі зійшлися зі знайомим івано-франківським «Вамбудом». Здавалося б, суперник посильний, але господарі фіналу шансів не залишили, перемігши «Ді Ді Бао» – 82:48.

Запорукою сильної гри кам’янецької команди цього сезону став хороший склад легіонерів. Із корінних кам’янчан у складі «Ді Ді Бао» залишилися лише Антон Бродзянський, Юрій Головинський і президент клубу Андрій Бойко, решта – гравці з Одеси, Івано-Франківська, Маріуполя та Вінниці.

– Це історичне досягнення, але все одно залишився неприємний осад, бо, маючи потенціал, могли б стати і чемпіонами, – розповідає Андрій Бойко, який цього сезону вдало взяв на себе й обов’язки тренера. – Ми з Андрієм Конюшенком збільшили фінансування команди, підібрали кращий склад, гравці навчилися взаємодіяти. Мусимо брати легіонерів, бо в Кам’янці немає гравців належного рівня. У нас великий пробіл у розвитку дитячого баскетболу, бо не вистачає тренерів.

За своїм рівнем, гадаю, «Ді Ді Бао» було б середняком навіть у Вищій лізі, але для цього потрібен значно більший бюджет.