П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
13 Травня 2016

ПОМІСТ УСЕ ПОКАЗАВ

Успіх студента К-ПНУ ім.Івана Огієнка Олександра Пелешенка, котрий місяць тому став чемпіоном Європи з важкої атлетики, не залишився непоміченим. Зокрема, спортсмена привітала і міська влада, завітавши до кам’янецького спорткомплексу «Епіцентр», де тренується важкоатлет.

Олександр Пелешенко

Олександр родом із Луганщини, однак після заворушень на сході спортивна стежка привела його на Поділля. Тренуючись у нас, він здобув поки що найбільше досягнення в кар’єрі.

– Їдучи на змагання, ніколи не знаєш, як вони можуть закінчитися, – розповідає чемпіон. – Головне – боротися. У чемпіонаті Європи я випередив найближчого суперника лише на один кілограм. При цьому під час останнього підходу зазнав травми, але до чемпіонату України, що відбудеться 24-28 травня, маю відновитися.

– Готуєшся і до Олімпіади?

– Як завжди, тренуємося двічі на день. У цьому спорткомплексі умови світового рівня, є хороший реабілітаційний центр, гідромасаж, сауна. Найголовніше – пахати й пахати. Але багато залежить від фарту, хто як сприйме акліматизацію, переліт. У нас є такий вислів: «Поміст усе покаже».

– Після початку військових дій на сході ти переїхав на Хмельниччину?

– Я родом із села Петрівка, що біля містечка Щастя на Луганщині. Старшокласником займався у спортивній школі в Луганську, де згодом навчався й проживав. А з початком війни перевівся на навчання до К-ПНУ ім.Івана Огієнка та перейшов займатися до тренера Михайла Мацьохи. Тож тепер представляю Хмельницьку область. Нині живу на три міста: Хмельницький – Городок – Кам’янець-Подільський, але прописаний тут, у спорткомплексі.

Після чемпіонату Європи я вперше за два роки поїхав у своє село провідати рідних. Нині там тихо, нічого особливого не відбувається.