Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
17 Червня 2016

МОЛОДІСТЬ ДОСВІДУ НЕ КОНКУРЕНТ

Наша мотобольна команда «Поділля» стартувала у ХХV чемпіонаті України 12 червня домашнім матчем із вознесенським «Восходом».

«Поділля» вкотре пропускає голНа мотобольному стадіоні відбувся майже аншлаг. Жоден інший вид спорту в Кам’янці не викликає такого ажіотажу. Крім того, безкоштовно проходили учасники АТО. Перед початком сезону традиційно виступали місцеві посадовці. Заступник міського голови Вадим САВЧУК нагородив грамотами почесного президента міської Федерації мотоболу Сергія Ісаєнка (очільника Благодійного фонду «МіСт» ім.Михайла Савенка, що підтримує команду), віце-президента МК «Поділля» Павла Відлацького та новообраного капітана команди Дмитра Дмитриченка. Сергій Ісаєнко відзначив, що вперше за три роки знайшлася людина, котра проявила бажання допомогти команді – голова асоціації сільгоспвиробників району Ігор Гай придбав для команди пально-мастильні матеріали.

Далі «слово» взяли мотоболісти. У складі кам’янецької команди вийшли воротар Вадим Грушковський, польові гравці Денис Кшемінський, Вадим Касап, Олег Склярук, В’ячеслав Янішен, Олексій Пастух, Дмитро Дмитриченко та двоє дебютантів Владислав Мудрик і Денис Новаковський. Вознесенська команда приїхала складом нечисленним, зате досвідченим.

«Восход» із самого початку гри взявся атакувати, однак спочатку кам’янчани тримали удари, а то й огризалися. В основному гру «Поділля» «тягнув» найдосвідченіший гравець Денис Кшемінський. У першому періоді наша команда пропустила один гол – тоді ще нічого не передвіщало бурі.

Другий період активніше розпочали вже кам’янчани, але їхній запал швидко остудив суперник красивим дальнім ударом під перекладину. Далі Вознесенськ наростив перевагу і до великої перерви забив ще тричі.

Ледь почалася третя чверть, як удар із льоту гравця «Восхода» став результативним. Вознесенчани спіймали кураж і продовжили забивати ще і ще. Кам’янчани зрідка відповідали нескладними ударами. Але при рахунку 0:7 Кшемінському вдалося сильним «пострілом» відправити м’яч у кут воріт – уболівальники піднялися в радісному пориві! Якщо не судилося порадіти перемозі, то приводом для втіхи стає хоча б забитий гол. Та «Восход» після проколу ще більше «розпалився» і далі продовжив штампувати голи: 1:8, 1:9, 1:10, 1:11… Кам’янецька публіка вже іронічно аплодувала супернику за кожен гол. До речі, табло на стадіоні не передбачає двозначних чисел, тож рахунок на ньому застряг на 1:9.

Можна згадати в останньому періоді нереалізований вихід один на один із воротарем нашого Склярука та декілька заблокованих ударів Кшемінського. А от що не хочеться згадувати, то це ще 4 пропущені голи. Остаточний рахунок – 1:15. Стільки кам’янецькі мотоболісти, мабуть, ще не пропускали…

– Хочеться вибачитися перед уболівальниками. Команда вчиться і працюватиме над помилками, – прокоментував поразку Павло Відлацький.

Мотобол не футбол. Тут жвавість і молодість важливі для мотоциклів, а для гравців головне – майстерність, котра не втрачається і в поважному віці. В якийсь момент подумалося: випустити б на поле Володимира Даниляка, і він, незважаючи на пенсійний вік, підсилив би команду. Але майбутнє кам’янецького мотоболу – це не Даниляк, а юні хлопці. Хтозна, скільки їм треба часу, щоб вийти на рівень досвідчених гравців. Мабуть, цей процес можна було б пришвидшити, якби мали достатньо мотоциклів, щоб на тренуваннях грати у мотобол між собою.

Може, колись ми тішитимемося гучними перемогами «Поділля» і згадуватимемо: а пам’ятаєте, як вони «дули» в свої «зелені» роки? Але це буде потім, а наразі 17 червня наша команда вдома зіграє з чемпіоном України – вишняківською «Нивою», а 24 червня з простішим суперником – «Дружбою» (Мачухи). Початок матчів о 18.00. Хочеться, аби, попри все, кам’янчани знову прийшли на стадіон – «Поділля» потребує підтримки відданих уболівальників.